Γιατί το Ισραήλ απέσυρε ένα μέρος του Στρατού από την Γάζα ;

By τροκτικο, 8 April, 2024

 

Γράφει το troktico

 

 

   Το επικείμενο χτύπημα του Ιράν ως αντίδραση και «εκδίκηση» για το χτύπημα του Ισραήλ σε κτήριο δίπλα στην πρεσβεία του Ιράν στην Δαμασκό της Συρίας την Δευτέρα 1 Απριλίου  που προκάλεσε το θάνατο περίπου 11- 13 ανθρώπων μέσα στους οποίους ήταν υψηλόβαθμα στελέχη του Ιρανικού στρατού , έχει προκαλέσει ανησυχία στο Ισραήλ και της ΗΠΑ , αυτό προκαλεί αναδίπλωση και μεγάλη προσοχή στις πολεμικές επιχειρήσεις που διεξάγονται στην Γάζα γιατί ο –  IDF  Ισραηλινός στρατός  -  είναι τελείως ακάλυπτος στην Γάζα δηλ. στο κέντρο των επιχειρήσεων που διεξάγονται από τον IDF.

   Το Ιράν δήλωσε ξεκάθαρα ότι θα υπάρξουν αντίποινα από την πλευρά του δια στόματος του πρεσβευτή του Ιράν στη Δαμασκό, Χοσεΐν Ακμπαρί , ο όποιος διαβεβαίωσε ότι η χώρα του «θα απαντήσει αποφασιστικά» στο πλήγμα από το οποίο σκοτώθηκαν τουλάχιστον επτά μέλη των Φρουρών της Επανάστασης . Το Ιράν  έχει δύο κύριες επιλογές ή   Α) θα σκοτώσει κάποιο υψηλόβαθμο στέλεχος της κυβέρνησης ή του στρατού του Ισραήλ   Β) θα χτυπήσει υποδομές ή ανθρώπινο δυναμικό του Ισραηλινού στρατού . 

   Στην λίστα με τους στόχους μπαίνει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Νετανιάχου , αρχηγός στρατού ή κάποιος υπουργός της κυβέρνησης αυτό για να συμβεί θέλει πολύ καλή πληροφορία και σχεδίαση δηλαδή χρόνο . Ο Νετανιάχου έχει χάσει την  εκτίμηση από της ΗΠΑ αλλά και από τον λαό του Ισραήλ . 

   Ένα χτύπημα στον στρατό του Ισραήλ στην Γάζα , την ώρα που διεξάγονται πολεμικές επιχείρησης κατά της Χαμάς όπου ο στρατός είναι τελείως ακάλυπτος , ίσως να ήταν ποιο εύκολο εγχείρημα και με ελάχιστες πιθανότητες αποτυχίας . Γ΄ αυτό ακριβώς τον  λόγο «η 98η μεραρχία του IDF εγκαταλείπει τη Λωρίδα της Γάζας»  «Το Ισραήλ αναφέρει ότι απέσυρε τις χερσαίες δυνάμεις από τον Χαν Γιουνίς»  .  Επίσης τα υψίπεδα του Γκολάν είναι εφικτός στόχος για το Ιράν , τα έχουν χτυπήσει και σε προηγούμενα χρόνια . 

   Το Ισραήλ και η ΗΠΑ περιμένουν την αντίδραση του Ιράν και προετοιμάζονται για αυτή , προσωπικά σαν blog πιστεύουμε ότι το Ιράν θα χτυπήσει , αλλά το χτύπημα του θα είναι τέτοιο  που δεν θα διακινδυνεύσει να προκαλέσει γενική σύρραξη .

   

Image
ΙΡΑΝ-ΙΣΡΑΗΛ