Το Ισραήλ έχει εγκλωβιστεί στην ίδια την πολιτική του

By Troktico, 15 October, 2023

 

Γράφει το troktico

Όλοι περιμένουν με κομμένη την ανάσα την χερσαία επέμβασή του Ισραήλ , για να εκκαθαρίσει όπως λένε την τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς , που οι ίδιοι τροφοδοτούν με μίσος - και ο δυτικός πολιτισμός τροφοδότη οικονομικά , στρατιωτικά - και ο ανατολικός πολιτισμός στηρίζει την Χαμάς και τις προσφέρει τα πάντα, για να εκπληρώσουν την καταστροφή του Χριστιανικής και Εβραϊκής επεκτασιμότητας . 

Η πολιτική του κράτους του Ισραήλ είναι να γίνει κυρίαρχος στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής  και πυλώνας σταθερότητας , αυτό το πλάνο το στηρίζει το ΝΑΤΟ , ΠΟΥ και ΟΗΕ . Για να πραγματοποιηθεί αυτό πρέπει το Ισραήλ να επεκταθεί και να εδραιωθεί σε έδαφος στην γύρω περιοχή , δηλαδή να κατακτήσει εδάφη που δεν του ανήκουν επί του παρόντος . 

Αυτή την περίοδο μόνο η Ιορδανία μοιάζει φιλική και ακίνδυνη , προς το Ισραήλ και την σταθερότητα της περιοχής . Η Αίγυπτος επίσης έχει φιλικές διαθέσεις προς το Ισραήλ αλλά η αδελφότητα αδερφοί Μουσουλμάνοι - που κατέχουν μεγάλο μέρος της Αιγυπτιακής Βουλής και υπήρξε κυβέρνηση ύστερα από  την Αραβική άνοιξη –  έχουν θρησκευτικές διαφορές με τα υπόλοιπα δόγματα και τροφοδοτούν την Χαμάς και την Χεζμπολάχ οικονομικά και στρατιωτικά . 

Στόχος του Ισραήλ είναι να κατακτήσει τα εδάφη που κατείχε πριν την Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία ή ένα μεγάλο μέρος αυτών ( Ιερουσαλήμ, Λίβανο , Συρία , Σινά κτλ ) . Αυτό σε καμία περίπτωση δεν το θέλουν οι Μουσουλμανικές χώρες , γι’ αυτό εξοπλίζουν και συντηρούν την Χαμάς και την Χεζμπολάχ . Η Χαμάς είναι το δόρυ που τρυπάει το αριστερό πνεύμονα και η Χεζμπολάχ το δόρυ που τρυπάει το δεξί πνεύμονα του Ισραήλ . Το πραγματικό μεγάλο πρόβλημα του Ισραήλ είναι η Χεζμπολάχ και το Λίβανο με την Συρία , εξοπλίζονται και στηρίζονται από Ιράν και Ρωσία αντίστοιχα .

Πλέον το Ισραήλ έχει εγκλωβιστεί σε αυτήν την πολιτική που θα το οδηγήσει σ ένα πόλεμο πολλών μηνών ή και ετών . Πόλεμο επικοινωνιακό , πληροφοριακό , ψυχρό μέχρι να παρθεί η τελική απόφαση για στρατιωτική επέμβαση και στις δυο περιοχές , δηλαδή και στην Γάζα αλλά και στο Λίβανο . Είναι σχεδόν απίθανο να αποφασιστεί χερσαία επίθεση τώρα στην Γάζα , αν συμβεί αυτό θα χάσει το 40% από τις εφεδρείες . Γι’ αυτό και ζητάει από τον άμαχο πληθυσμό να φύγει από την Βόρεια Γάζα , γιατί θέλει να βομβαρδίσει όλη την συγκεκριμένη περιοχή χωρίς να έχει πολλά θύματα άμαχου πληθυσμού , αν συμβεί αυτό θα χάσει επικοινωνιακά και θα στρέψει την κοινή γνώμη εναντίον τους . Το ίδιο θα κάνει και στο Λίβανο , θα το ισοπεδώσει με βομβαρδισμούς , όταν παρθεί η απόφαση . 

Στόχος του Ισραήλ και της Νέας τάξης πραγμάτων είναι η Χεζμπολάχ και το Ιράν ,  έτσι ώστε να μπορέσουν να κάνουν ανέγερση των 4ος  Ναό του Σολομώντα .

Το Ισραήλ πρέπει να επιλέξει ή θα χτυπήσει την Γάζα και θα διεξάγει χερσαία στρατιωτική επιχείρηση όπου θα χυθεί πολύ αίμα εκατέρωθεν και θα έχει τεράστιες απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό και στρατιωτικό υλικό από την απάντηση της Χαμάς και της Χεζμπολάχ ή θα περιμένει χωρίς να ενεργήσει με πυγμή με αποτέλεσμα να θεωρηθεί φοβική και αμυντική κίνηση από τους εχθρούς του Ισραήλ και να διεξάγουν έναν ανταρτοπόλεμο μέσα στο Ισραήλ , να χτυπήσουν της υποδομές του , έχοντας τεράστιες οικονομικές και ανθρώπινες απώλειες , το αποτέλεσμα μία τεράστια ήττα . 

Πιστεύω ότι αρχικά θα επιλέξει την λύση του κατευνασμού , δηλαδή θα χτυπήσει υποδομές και στρατηγικά σημεία σε Λωρίδα της Γάζας και στο Λίβανο , θα εξοντώσει ηγέτες και στρατηγούς και θα επιλέξει να ελέγξει τα σύνορα στήνοντας γραμμή άμυνας και κάνοντας εκκαθαρίσεις σε κοντινές γραμμές σε αυτά .