O Φρέντι Μπελέρη μετατρέπετε σε Εθνικό Ήρωα

By Troktico, 1 January, 2024

 

Γράφει το troktico 


Ο νόμιμα εκλεγμένος Δήμαρχος της Χειμάρρας διώκεται πολιτικά από την Ελληνική και Αλβανική πολιτική σκήνη Πρωθυπουργούς , Βουλευτές , αστυνομία , επιχειρηματίες . Ο Δήμαρχος Χειμάρρας χαλάει τα σχέδια του Αλβανικού – Ελληνικού πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου .

Η Χειμάρρα είναι παραθαλάσσια πόλη στη νότια Αλβανία με σημαντική παρουσία της ελληνικής μειονότητας της Βορείου Ηπείρου. Είναι δίγλωσσος δήμος κατά μήκος της αλβανικής Ριβιέρας στη νότια Αλβανία και τμήμα του Νομού του Αυλώνα. Η περιοχή έχει μεγάλες τουριστικές δυνατότητες με κύρια χαρακτηριστικά της πόλης τον παραλιακό της πεζόδρομο, τις ταβέρνες και την παραδοσιακά διατηρημένη παλιά πόλη πάνω σε ένα λόφο. Η πόλη της Χειμάρρας αποτελείται από την παλιά πόλη, το Κάστρο, που βρίσκεται μέσα και γύρω από το παλιό κάστρο, και την παραλιακή περιοχή των Σπηλαίων, που είναι το τουριστικό και οικονομικό κέντρο της περιοχής. Η περιοχή της Χειμάρρας είναι μια λωρίδα μήκους 20 και πλάτους 5 περίπου χλμ., που ορίζεται από τα ύψους 2000 μέτρων Κεραύνια Όρη στα βορειοανατολικά και το Ιόνιο Πέλαγος στα νοτιοδυτικά. Υπάρχουν επιμήκεις λευκές αμμώδεις παραλίες και οι λίγοι παραθαλάσσιοι λόφοι είναι με αναβαθμίδες και φυτεμένοι με ελαιόδεντρα και οπωροφόρα δέντρα . Η περιοχή έχει αρκετές Ορθόδοξες εκκλησίες και μοναστήρια, χτισμένα κατά την παραδοσιακή Βυζαντινή αρχιτεκτονική.

Το σχέδιο του Ράμα για δημιουργία τουριστικού θέρετρου και σύγχρονου λιμανιού για την εκμετάλλευση από τον ίδιο , επιχειρηματίες ( Αλβανούς- Ιταλούς – Τούρκους – Έλληνες ) και  την Αλβανική μαφία χαλάει η Ελληνική ομογένεια της Βορείου Ηπείρου η οποία αντιστέκεται σθεναρά και προστατεύει τις περιουσίες , τα ήθη – έθιμα , τις παραδόσεις και την θρησκεία των Ελλήνων . 

Αναρωτιέστε ,  γιατί η Ελληνική κυβέρνηση και οι Έλληνες πολιτικοί δεν κάνουν τίποτα για αυτή την κατάσταση; η απάντηση είναι απλή χρήμα και εξουσία . Το 30-40% των εκλεγμένων βουλευτών , δημοτικών, περιφερειακών συμβούλων της Ηπείρου κάνουν «Μπιζνες» με την γείτονα χώρα . Έχουν ξενοδοχεία , καταλύματα , εστιατόρια , βιοτεχνίες «Μέσα» στην Αλβανία και φυσικά εμπορεύονται το εθνικό προϊόν της Αλβανίας ( τί παράγει η Αλβανία; ). Επίσης δεκάδες Έλληνες επιχειρηματίες έχουν επεκτείνει τίς επιχειρήσεις και τις οικονομικές συναλλαγές , γιατροί , δικηγόροι κτλ . Δεν είναι τυχαίο που μεγάλοι επιχειρηματίες  έχουν αγοράσει τεράστιες εκτάσεις στην Ήπειρο και κάνουν επενδύσεις . Ο Μπελέρη και η Ελληνική ομογένεια είναι ένα τεράστιο βουνό μπροστά στο κέρδος τους και την επιθυμία για εξουσία που έχουν σχεδιάσει στην Βόρεια Ήπειρο και την Ήπειρο γενικά . Θέλουν πάρα πολύ να εξαφανιστεί αυτό το βουνό και σιγοντάρουν με την σιωπή τους των Ράμα . 

O Φρέντι Μπελέρη  μετατρέπεται σε Εθνικό ήρωα και αγωνιστή εξαιτίας της πολιτικής διώξεις από το πολιτικό και δικαστικό καθεστώς της γείτονας χώρας , ο Ελληνικός λαός της Βορείου Ηπείρου βρήκε στο πρόσωπο του Μπελέρη το σημείο αναφοράς για τους αγώνες του για την διατήρηση της Ελληνικότητας και των περιουσιών της Χειμάρρας . 

 

Image
ΧΕΙΜΑΡΡΑ ΚΑΣΤΡΟ
Image
ΧΕΙΜΑΡΡΑ