F-16 και το μυστήριο της έκρηξη στην αποθήκη πυρομαχικών 111 ΠΜ !

By τροκτικο, 4 August, 2023

Έρευνα και ανάλυση troktico και συνεργάτες  

Γράφει το troktico 

 

ΤΑ F-16  ΦΕΡΟΥΝ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ 

   Η Ρωσία είχε προειδοποίηση το ΝΑΤΟ  μέσο του επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας,  Σεργκέι Λαβρόφ, ότι δεν θα δεχτεί την παράδοση αμερικανικής κατασκευής μαχητικών αεροσκαφών F-16 (Lockheed Martin) στις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας. Ο λόγος τα f-16 έχουν την δυνατότητα να φέρουν πυρηνικά όπλα , συγκεκριμένα τις βόμβες Β61-12 πηγή εδώ . «Το γεγονός και μόνο ότι θα εμφανιστούν τέτοια συστήματα στα χέρια των ουκρανικών ένοπλων δυνάμεων θα το θεωρήσουμε πυρηνική απειλή από τη Δύση», επέμεινε. Ο Ρώσος ΥΠΕΞ απέρριψε εξάλλου σενάρια κατά τα οποία η Μόσχα σχεδιάζει χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων στο πλαίσιο αυτής που το Κρεμλίνο βάφτισε «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία. Οι όροι στο στρατιωτικό δόγμα της Ρωσίας για τη χρήση πυρηνικών όπλων είναι καλώς εγνωσμένοι, ανέφερε. Το ρωσικό δόγμα για τη χρήση πυρηνικών όπλων προβλέπει πως η Μόσχα θα τα χρησιμοποιήσει μόνο σε δύο περιπτώσεις: αν δεχθεί επίθεση με πυρηνικά όπλα ή αν η Ρωσία δεχθεί επίθεση που απειλεί την ύπαρξη της χώρας.

  «Οι ΗΠΑ και οι δορυφόροι τους στο NATO δημιουργούν κίνδυνο απευθείας στρατιωτικής σύγκρουσης με τη Ρωσία κι αυτό μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες», δήλωσε ο κ. Λαβρόφ κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στον ρωσικό ειδησεογραφικό ιστότοπο Lenta.

 

  Ο Θανάσης Αυγερινός δημοσιογράφος ανταποκριτής από την Μόσχα αναφέρει σε ένα tweet : Η #Moscow έχει ξεκαθαρίσει ότι θα αντιμετωπίσει τα #F16 ως φορέα πυρηνικών όπλων, καθώς πρακτικά δεν θα έχει ουδείς τη δυνατότητα πρώτα να διαπιστώσει αν φέρουν ή όχι πυρηνικά όπλα. Είναι ίσως η χειρότερη ως τώρα κλιμάκωση στον #UkraineWar Μετά δεν θα μπορούμε να λέμε ότι δεν ξέραμε, δεν καταλάβαμε, είμαστε μικροί, δεν μας ρώτησαν, τι θα μπορούσαμε να κάνουμε, έπεσε σε περίοδο διακοπών... Μακάρι να μην χρειαστεί ποτέ να αναρωτηθούμε και να έχουμε κάθε χρόνο κι εμείς και όλοι να συζητήσουμε τι είναι καλύτερο να κάνουμε ή έπρεπε να έχουμε κάνει για να μην οδηγηθούν τα πράγματα στον σημερινό πόλεμο...

 

«Πολεμική ενέργεια η Νέα Αγχίαλος»

 

Γράφει ο Μανώλης Κοττάκης : Την παραμονή των μεγάλων εκρήξεων στις αποθήκες πυρομαχικών άγνωστοι περικύκλωσαν το στρατόπεδο νύκτωρ και έβαλαν φωτιές σε τέσσερα σημεία με στόχο να το μετατρέψουν σε παρανάλωμα.

  Όλες οι σοβαρές διαθέσιμες πηγές μάς διαβεβαιώνουν ότι όλα όσα συνέβησαν στη Ρόδο και την Αγχίαλο δεν ήταν τυχαία. Σύμφωνα μάλιστα με στρατιωτικές πηγές που θέλουν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, όλα όσα έγιναν στην αεροπορική βάση που είναι εγκατεστημένη στον νομό Μαγνησίας αποτελούν «ξεκάθαρη πολεμική ενέργεια κατά της χώρας». Αυτό έλεγαν σε συνομιλητές τους. Και τούτο διότι, όπως αποκαλύπτεται, την παραμονή των μεγάλων εκρήξεων στις αποθήκες πυρομαχικών άγνωστοι περικύκλωσαν το στρατόπεδο νύκτωρ και έβαλαν φωτιές σε τέσσερα σημεία περιμετρικά αυτού με στόχο να το μετατρέψουν σε παρανάλωμα. Κάτι που τελικώς απεφεύχθη. Είναι όμως δηλωτικό των προθέσεων των άγνωστων δραστών.

  Το γεγονός όμως ότι άρχισε κατεπείγουσα έρευνα από τον ανακριτή και τις δικαστικές Αρχές για τη διερεύνηση αυτής της σκοτεινής υπόθεσης που κόστισε, εκτός των άλλων, και εκατομμύρια ευρώ στον Κρατικό Προϋπολογισμό λόγω της καταστροφής των ακριβών πυρομαχικών (διερεύνηση που ζήτησε και ο τέως εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και βουλευτής της ΝΙΚΗΣ κ. Αποστολάκης με μηνυτήρια αναφορά του στη Δικαιοσύνη, συνδέοντας τις πράξεις αυτές με συγκεκριμένη χώρα) μας δίνει την πραγματική διάσταση των εξελίξεων.

 

Μυστήριο με την έκρηξη στην αποθήκη πυρομαχικών 111 ΠΜ ! 

 

Ερωτήματα υπάρχουν για την πυρκαγιά που κατέστρεψε την αποθήκη πυρομαχικών και απείλησε τη Νέα Αγχίαλο!

Image
ΑΠΟΘΗΚΗ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΩΝ-1

Η αποθήκη που εξερράγη ήταν υπέργεια και βρισκόταν σε απόσταση περίπου 6 χλμ από τις κύριες εγκαταστάσεις της αεροπορικής βάσης και εκεί ήταν αποθηκευμένες κυρίως συμβατικές βόμβες των 500, 1000, και 2000 λιβρών, τις οποίες φέρουν τα F-16.  Όπως αναφέρεται, τα πυρομαχικά ήταν τοποθετημένα με βάση τις νατοϊκές προδιαγραφές, όπερ σημαίνει ότι ο αποθηκευτικός χώρος ήταν κατασκευασμένος από μπετόν και γύρω υπήρχε χώμα, χωρίς καθόλου βλάστηση. Επομένως, συνιστά Μυστήριο αποτελεί πάντως πώς έγινε η έκρηξη αφού τα συγκεκριμένα βλήματα δεν σκάνε, απλά μπορούν να λιώσουν!

 

Image
ΑΠΟΘΗΚΗ ΠΘΡΟΜΑΧΙΚΩΝ

Υπάρχει πιθανότητα, σύμφωνα με κύκλους της Πολεμικής Αεροπορίας, η ανάφλεξη των πυρομαχικών να έγινε λόγω των πολύ υψηλών θερμοκρασιών! Τι είναι αυτό όμως που μπορεί να προκαλέσει τόσο υψηλές θερμοκρασίες σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα ( Μερικών λεπτών ) που να προκαλέσει το λιώσιμο των βομβών ή βλημάτων ; Η επίσημη ανακοίνωση της Πολεμικής Αεροπορίας

Image
ΑΠΟΘΗΚΗ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΩΝ 2

Νέα Αγχίαλος  σεισμός 1 Ρίχτερ από την έκρηξη  

  Μυστήριο επικράτει με την πρόκληση σεισμού 1 Ρίχτερ από την έκρηξη στις αποθήκες πυρομαχικών  Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, η έκρηξη προκάλεσε σεισμό 1 βαθμού της κλίμακας Ρίχτερ. Στην ανακοίνωσή του, το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών αναφέρει ότι "σχετικά με την έκρηξη που συνέβη στις αποθήκες πυρομαχικών Καραμπά, κοντά στη Νέα Αγχίαλο, στις 27/7 στις 19:17 τοπική ώρα (16:17 UTC). Η έκρηξη καταγράφτηκε από τους σεισμολογικούς σταθμούς του Ενιαίου Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου και του διεθνούς πειράματος AdriaArray. Ο κοντινότερος σταθμός που κατέγραψε καθαρά το γεγονός βρίσκεται σε απόσταση 22 χιλιομέτρων, ενώ ο μακρινότερος βρίσκεται σε απόσταση 112 χιλιομέτρων.

 

 

Πηγές : 

https://www.kathimerini.gr/world/562518499/lavrof-kata-dysis-dimioyrgeite-pyriniki-apeili-dinontas-f-16-sto-kievo/

https://www.youtube.com/watch?v=-0f0uSL-Kws

https://twitter.com/AvgerinosMoscow/status/1682501047070216193

https://www.newsbreak.gr/apopseis/492890/polemiki-energeia-i-nea-agchialos/

https://www.el.gr/ellada/nea-agchialos-mystirio-me-tin-ekrixi-st/

https://www.thetoc.gr/koinwnia/article/nea-agxialos-seismos-1-rixter-apo-tin-ekrixi-stis-apothikes-puromaxikon-pou-entopistike-to-epikentro/