Περί γερόντων και πνευματικών – Ευθύμιος Καψάλας και ευλογία στο κίνημα ΝΙΚΗ ;

By Troktico, 26 June, 2024

 

Troktico

 

 

   Πνευματικό έχουν μόνο οι μοναχοί γιατί είναι σε υπακοή – παρακοή Αδάμ , αρχή αμαρτιών – ο υποτακτικός σε υπακοή δεν κάνει τίποτα χωρίς την ευλογία του γέροντα , ούτε κάν σκέπτεται , οι λογισμοί πρέπει να εξαγορεύονται στον γέροντα του . 

  Οι λαϊκοί έχουν πάντα εξομολόγο , κάνουν υπακοή στην εκκλησία – μυστήριο εξομολόγησης – μπορούν να μετακινηθούν και να αλλάξουν εξομολόγο , βαρύτατο αμάρτημα θεωρείται όταν εξομολογούνται ταυτόχρονα σε δύο εξομολόγους . Σύμφωνα με τον Απόστολο Παύλο προς Κορινθίους  Α΄ επιστολή ¨ο άνδρας ώς κεφαλή είναι εις τύπον κυρίου εικόνα και δόξα του Κυρίου , η δε γυναίκα επλάσθη προς χάριν του άνδρα, εικόνα και δόξα του ανδρός και κάνει υποταγή στον άνδρα¨ .

   Το μοναστικό πολίτευμα απέχει της επιγείου κοσμικής εκκλησίας όσο ο ουρανός από την γή , κατά τους ιερούς κανόνες οι Ιερομόναχοι δεν πρέπει να τελεσιουργούν τα θεία μυστήρια , σε ενορίες εγγάμων κληρικών .

   Περί του εάν δίδεται ευλογία σε αρχηγούς κομμάτων , η ερώτηση είναι αστεία , η εκκλησία ενώνει δεν διαιρεί , η εκκλησία ευλογεί το αποτέλεσμα των εκλογών , διά της ορκωμοσίας . Κανένας γέροντας δεν μπορεί να δώσει ευλογία σε συνδυασμό που στρέφεται ευθέως , κατά του Πρωτοευαγγελίου – έξοδος Αδάμ από τον παράδεισο , αυξάνεσθε και πληθύνεσθε , άρσεν και θήλυ εποίησε ο Κύριος , κατ΄ εικόνα και ομοίωση αυτού . 

   Όποιος κομματικός συνδυασμός φρονεί τα των  Σοδογόμμορων – αρσενοκοίται  τρίτο φύλο – και τις βρεφοθυσίες στον Μολώχ – εκτρώσεις , αμβλώσεις , νόμος Ηρώδη , σφαγή νηπίων -  ανάθεμα – και ο πολιτικός συνδυασμός και οι ψηφίσαντες αυτόν , και κοινωνήσαντες ύστερον . Εάν μοναχός αρθρογραφεί ανωνύμως ή ψευδωνύμως  ανάθεμα τω Κυρίω - 318+ ένας ο Άρειος -  εάν ο συνδυασμός ΝΙΚΗ εζήτησε εν Χριστώ και έλαβε ευλογία , ορθοδοξότοτα έλαβε , το ίδιο έπραττον και οι Βασιλείς των Ρωμαίων .  

 

Μιχαήλ εκ΄ Θεσπρωτίας

Ο ελάχιστος εν Χριστώ δούλος της Παρθένου

Τα πλήρη στοιχεία είναι στην διάθεση της Άννας Παγκράτη , Σκεπτόμενη Ελληνίδα