Ποιος ανατίναξε τους δίδυμους πύργους στις 9/11.

By τροκτικο, 18 March, 2023

 

 

 
 

Η επίσημη ιστορία της 11ης Σεπτεμβρίου είναι σαν ένα τσουβάλι γεμάτο ψέματα και φαίνεται να είναι ένα αποδεδειγμένο γεγονός για την εναλλακτική κοινότητα. Τι συνέβη λοιπόν; Νέα σειρά αποκαλύψεων πρώην υπαλλήλου Ρωσική πυρηνική νοημοσύνησοκάρει ακόμα και εκείνους που πιστεύουν ότι έχουν ξεκάθαρη ιδέα για το τι συμβαίνει στα παρασκήνια. Γιατί κατέρρευσαν ούτως ή άλλως τα κτίρια του WTC; Η αναλυτική εργασία ενός ειδικού για τις πυρηνικές εκρήξεις μας οδηγεί σε ένα συγκλονιστικό συμπέρασμα.

Όταν οι απλοί άνθρωποι είδαν πώς δύο αεροπλάνα χτύπησαν τους Δίδυμους Πύργους του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου στις 11 Σεπτεμβρίου και πώς οι Δίδυμοι Πύργοι κατέρρευσαν σε ένα σύννεφο σκόνης, ήταν πολύ σοκαρισμένοι από αυτά τα γεγονότα για να επικρίνουν τα ίδια τα γεγονότα. Και επομένως, από τότε, έχουν αποτυπωθεί στο κεφάλι τους περίεργες ιδέες: εκείνο το κούφιο αλουμίνιοτα αεροπλάνα υποτίθεται ότι μπορούν να διαπεράσουν ατσάλικτίρια, ενώ εξαφανίζονται εντελώς μέσα σε αυτά. και ότι το καύσιμο αεριωθουμένων (κηροζίνη) μπορεί να «λιώσει» αυτά τα κτίρια από χάλυβα σε μικροσκοπική πτητική σκόνη χάλυβα...

Αργά ή γρήγορα, αυτές οι γελοίες αυταπάτες έπρεπε να απορριφθούν. Η καταστροφή των Δίδυμων Πύργων δεν έχει καμία απολύτως καμία σχέση με αεροπλάνα, καθώς και με τη φωτιά που φέρεται να προκλήθηκε από «αεροσκάφος». Αυτό είναι ένα προφανές γεγονός που απασχολεί το μυαλό εκατομμυρίων Αμερικανών, δυσαρεστημένων από την επίσημη ερμηνεία της καταστροφής του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου, τα τελευταία τουλάχιστον 6 χρόνια. Καθώς το αρχικό σοκ της 11ης Σεπτεμβρίου έφυγε, πολλοί άνθρωποι άρχισαν να το συνειδητοποιούν παραλογισμούςστην επίσημη έκδοση πάρα πολύ

Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι πυρκαγιές και στους δύο Πύργους προκλήθηκαν από περίπου την ίδια ποσότητα κηροζίνης και δεδομένου ότι οι Πύργοι ήταν δίδυμοι (δηλαδή απολύτως πανομοιότυποι σε ισχύ), αυτή η διαφορά ήταν η πρώτη σαφής ένδειξη ότι η καταστροφή δεν είχε καμία σχέση με τη φωτιά.

 

Το Κτήριο 7 καταρρέει 

Η επόμενη συνειδητοποίηση ήρθε όταν οι ερευνητές της 11ης Σεπτεμβρίου άρχισαν να εξετάζουν το γεγονός ότι το Κτήριο #7 του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου (ένας εξαιρετικά ισχυρός σύγχρονος ουρανοξύστης 47 ορόφων) κατέρρευσε με παρόμοιο τρόπο νωρίς το βράδυ της ίδιας ημέρας. αλλά κάνοντας αυτό, ωστόσο, κανένα αεροπλάνο δεν το χτύπησε. Αν η καταστροφή των Δίδυμων Πύργων κατηγορήθηκε επίσημα στην κηροζίνη που εισήγαγαν «αεροπλάνα», τότε η καταστροφή του WTC-7 ήταν ανεξήγητη στο βαθμό που προτιμούσε η επίσημη έκθεση της Εξεταστικής Επιτροπής της 11ης Σεπτεμβρίου. μην το αναφέρεις καθόλουη καταστροφή του κτιρίου 7 - σαν να μην άξιζε καν να ληφθεί υπόψη το γεγονός της καταστροφής ενός σύγχρονου ουρανοξύστη 47 ορόφων.

Μια σύγκριση όλων αυτών των γεγονότων και των πολλών παραλογών γύρω από την καταστροφή του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου οδήγησε τους ερευνητές της 11ης Σεπτεμβρίου να συνειδητοποιήσουν ότι οι αρχές απλώς τους κοροϊδεύουνκαι ότι η καταστροφή του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου δεν είχε καμία σχέση με κηροζίνη ή «αεροσκάφη» γιατί .

Το ίδιο το γεγονός ότι το κτίριο με αριθμό 7 του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου κατέρρευσε νωρίς το βράδυ της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 απέδειξε με επιτυχία ότι τα τρομοκρατικά αεροπλάνα ήταν περιττός, και ότι η καταστροφή του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου θα είχε συμβεί ούτως ή άλλως - ανεξάρτητα από το «αεροσκάφος». Κάποιος ήθελε απλώς να καταρρεύσει το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου και γι' αυτό κατέρρευσε. Από εκείνη τη στιγμή γεννήθηκε το λεγόμενο «Κίνημα Αλήθειας της 11ης Σεπτεμβρίου».

Εδώ είναι - το πολύ ταραχώδες βίντεο ρεπορτάζ της εταιρείας, στο οποίο προβλήθηκαν γραμμές κειμένου που ισχυρίζονται ότι κάποιου είδους "τρίτη έκρηξη", το οποίο πρώτα «φύσηξε στα ματάκια», και στη συνέχεια «κατέστρεψε» τον Νότιο Πύργο του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου. Ο Βόρειος Πύργος (αυτός με την κεραία) δεν είχε πέσει ακόμα τότε - θα έπεφτε λίγο αργότερα από "τέταρτη έκρηξη"- αλλά το CNN θα έχει ήδη λάβει μια αυστηρή επίπληξη από τους "καλούς ανθρώπους" μέχρι τότε και δεν θα αναφέρει πλέον τέτοια ταραχώδη πράγματα όπως "εκρήξεις".

Οι Δίδυμοι Πύργοι του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου θα κηρυχθούν «καταστραφείς από κηροζίνη» και το κτίριο με αριθμό 7 του WTC (το οποίο δεν χτυπήθηκε ποτέ από ούτε ένα αεροπλάνο των λεγόμενων «τρομοκρατών») θα δηλωθεί «καταστραφεί από καύσιμο ντίζελ». (το απόθεμα του οποίου ήταν αποθηκευμένο στο κτίριο για γεννήτριες ντίζελ έκτακτης ανάγκης).

Όπως είναι λογικό, οι περισσότεροι που διαφωνούν με την επίσημη θεωρία της «κηροζίνης» κατηγορούνται για σκόπιμη κατεδάφιση του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου. Ωστόσο, αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν επαρκή κατανόηση των βιομηχανικών διαδικασιών κατεδάφισης γενικά, και της πραγματικής κατεδάφισης του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου ειδικότερα.

Για αυτόν τον λόγο, έχουν προκύψει μια σειρά από «θεωρίες συνωμοσίας», που κυμαίνονται από ισχυρισμούς ότι το WTC φέρεται ότι «εξορύχθηκε με συμβατικά εκρηκτικά» μέχρι ισχυρισμούς ότι φέρεται ότι κατεδαφίστηκε με έναν λεγόμενο «νανοθερμίτη» (μερικοί μυστικοί και μέχρι τώρα ανήκουστη ουσία), η οποία φέρεται να χρησιμοποιήθηκε με τη μορφή «ψεκασμού» σε κάθε μεταλλικό τμήμα των υποστηρικτικών κατασκευών των Δίδυμων Πύργων. Υπάρχουν επίσης πιο περίεργες θεωρίες συνωμοσίας - η θεωρία της κατεδάφισης του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου χρησιμοποιώντας ακτίνες λέιζερ από το διάστημα, για παράδειγμα.

Φυσικά, οι συντάκτες αυτών των διαφόρων θεωριών συνωμοσίας δεν μπορούν να υποχωρήσουν ο ένας στον άλλον, και έτσι χάνουν πολύτιμο χρόνο όχι μόνο κατηγορώντας την κυβέρνηση των ΗΠΑ ότι φέρεται ότι είναι ο κύριος ένοχος της 11ης Σεπτεμβρίου, αλλά και κατηγορώντας ο ένας τον άλλον σε μια προσπάθεια να " μπέρδεψε τα νερά της αλήθειας». Το κοινό πρόβλημα με όλους αυτούς τους συνωμοσιολόγους είναι ότι απλά δεν ξέρουν τι απέγινε το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου. στην πραγματικότητακαι, το πιο σημαντικό, δεν ξέρουν γιατί συνέβη αυτό.

Ο συγγραφέας αυτού του άρθρου προσπάθησε να παρουσιάσει στον αναγνώστη κάτι διαφορετικό. Αντί να προσφέρει μια άλλη «θεωρία συνωμοσίας», προσφέρει τη δική του γνώμη ειδικού, πέρα ​​από τη μαρτυρία του, η οποία συνδυάζεται με την προσωπική του εμπειρία και γνώσεις που απέκτησε ως αποτέλεσμα υπηρεσίας σε σχετική θέση στον Σοβιετικό Στρατό.

Ελπίζω ότι αυτή η προσέγγιση θα παράσχει στον αναγνώστη μια πολύ πιο λογική εξήγηση για την κατεδάφιση του WTC από ό,τι θα μπορούσε να πάρει από κάποιο διαδικτυακό φόρουμ που ειδικεύεται στην 11η Σεπτεμβρίου.

«Ground Zero» καισημείο μηδέν

Αρχικά, θα ήθελα να υπενθυμίσω σε όλους ότι η τοποθεσία του πρώην Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου στη Νέα Υόρκη ονομάζεται στα αγγλικά "Σημείο μηδέν"[«μηδενικό σημάδι» ή "επίκεντρο"στην κατανόηση του ρωσόφωνου αναγνώστη]. Πολλοί άνθρωποι φαίνεται να αγνοούν τι ακριβώς σημαίνουν οι λέξεις. σημείο μηδένκαι πως σημαντικά στοιχείααυτοί είναι.

Πολλοί φαίνεται να αντιλαμβάνονται "Σημείο μηδέν"ως κατάλληλο όνομα - σαν να ήταν το όνομα μιας πόλης ή ενός πλοίου. Ωστόσο, λίγοι θυμούνται σήμερα ότι το περίεργο όνομα σημείο μηδένανατέθηκε στον χώρο του πρώην Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου πολύ γρήγορα για να είναι ένα "σωστό όνομα".

Σχεδόν αμέσως μετά την κατάρρευση των Δίδυμων Πύργων (λίγες ώρες πριν καταρρεύσει το κτίριο με αριθμό 7 του WTC) - δηλαδή περίπου μετά το μεσημέρι της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 - σχεδόν όλοι οι αξιωματούχοι και ορισμένοι δημοσιογράφοι είχαν ήδη αρχίσει να ονομάζουν την τοποθεσία περίεργα λόγια του πρώην WTC σημείο μηδέν . Όλα τα δελτία ειδήσεων που τυπώθηκαν την επόμενη μέρα ονομάζονταν επίσης τοποθεσία του πρώην Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου σημείο μηδέν, και αυτές οι παράξενες λέξεις ήταν τότε ακόμα γραμμένες με πεζά γράμματα.

Παρόμοια χρήση του όρου σημείο μηδένόσον αφορά την περιοχή του πρώην Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου συνεχίστηκε καθ' όλη τη διάρκεια της 12ης Σεπτεμβρίου 2001. Και ορισμένα ειδησεογραφικά μέσα συνέχισαν να χρησιμοποιούν τον όρο σημείο μηδέν, γραμμένο με πεζά γράμματα και κατά τις 13 Σεπτεμβρίου 2001. Και μόνο τότε, σαν να κατάλαβε κάποιος το λάθος του, η θέση αυτού του παράξενου ονόματος ανέβηκε ξαφνικά "Σημείο μηδέν" από κεφαλαία γράμματα, και με αυτή την ιδιότητα, τελικά, μετατράπηκε σε Προσωπικό Όνομα. Τι σήμαιναν όμως οι λέξεις σημείο μηδέν, ενώ ήταν ακόμη γραμμένα με πεζά γράμματα, δηλ. τη στιγμή που δεν έχουν ακόμη αποκτήσει την ιδιότητα του Προσωπικού Ονόματος;

Γιατί, σχεδόν αμέσως μετά την καταστροφή των Δίδυμων Πύργων, χρησιμοποιήθηκαν αυτές οι περίεργες λέξεις για να αναφερθούν στον χώρο του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου; Ήταν λάθος που προκλήθηκε από την αναταραχή εν μέσω των πρωτοφανών γεγονότων της 11ης Σεπτεμβρίου;

Θα απαντούσα ναι. Αναμφίβολα ήταν λάθοςπροκαλείται από γενική σύγχυση και σύγχυση. Ωστόσο, αυτό δεν ήταν λάθος με την έννοια ότι είχε επιλεγεί ένα ακατάλληλο όνομα για να σηματοδοτήσει τον τόπο κατεδάφισης του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου, έστω και μόνο επειδή ήταν πολύ νωρίς εκείνη τη στιγμή για να μπούμε στον κόπο να επιλέξουμε ένα κατάλληλο όνομα.

Πράγματι, εμπειρογνώμονες πολιτικής άμυναςείχαν απόλυτο δίκιο όταν χαρακτήρισαν αυτή τη ζώνη με τις λέξεις σημείο μηδέν . Δεν υπήρχε απολύτως κανένα λάθος σε αυτό. Αυτό ήταν πράγματι σημείο μηδένμε την ίδια την έννοια με την οποία οι ειδικοί της Πολιτικής Άμυνας κατανοούν αυτόν τον όρο.

Ωστόσο, αυτό ήταν ένα λάθος με την έννοια ότι αυτά τα περίεργα λόγια σημείο μηδέν«διέρρευσαν» άθελά τους σε δημοσιογράφους, και μέσω αυτών στο ευρύ κοινό. Μετά από αυτό, ήταν ήδη πολύ αργά για να προσπαθήσουμε να αποσιωπήσουμε την ευρεία χρήση αυτού του περίεργου χαρακτηρισμού της υπηρεσίας Πολιτικής Άμυνας. Και έτσι οι απελπισμένοι Αμερικανοί αξιωματούχοι απλώς δεν είχαν άλλη ευκαιρία από το να «χρησιμοποιήσουν με κεφαλαία» αυτά τα ειρωνικά λόγια και έτσι να μετατρέψουν αυτόν τον δικό τους ορισμό της υπηρεσίας Πολιτικής Άμυνας σε ένα σωστό όνομα ...

Πυρηνική κατεδάφιση του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου

Ο συγγραφέας αυτών των γραμμών ήταν αξιωματικός καριέρας στη σοβιετική στρατιωτική μονάδα 46179, η οποία ήταν επίσης γνωστή ως "Υπηρεσία Ειδικός Έλεγχος 12η Κεντρική Διεύθυνση του Υπουργείου Άμυνας της ΕΣΣΔ. Η 12η Κεντρική Διεύθυνση, με τη σειρά της, ήταν ένας οργανισμός που ήταν υπεύθυνος για την ασφαλή αποθήκευση, τον έλεγχο της παραγωγής, την τακτική συντήρηση κ.λπ. πυρηνικό οπλοστάσιο της χώρας. Ενώ η Ειδική Υπηρεσία Ελέγχου ήταν αρμόδια για τον εντοπισμό πυρηνικών εκρήξεων.

Επίσης, της ανατέθηκε η ευθύνη παρακολούθησης της συμμόρφωσης με τις διεθνείς συνθήκες σχετικά με τις πυρηνικές δοκιμές. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό υπό το φως της ύπαρξης της λεγόμενης «Συνθήκης για τις ειρηνικές πυρηνικές εκρήξεις» του 1976 μεταξύ της ΕΣΣΔ και [γνωστή στην ΕΣΣΔ ως «Συνθήκη μεταξύ της ΕΣΣΔ και των ΗΠΑ για τις υπόγειες πυρηνικές εκρήξεις για ειρηνικούς σκοπούς της 1976"]. Σύμφωνα με τις διατάξεις αυτής της Συνθήκης, τα μέρη ήταν υποχρεωμένα να αλληλοενημερώνονται για όλες τις πυρηνικές εκρήξεις για μη στρατιωτικούς σκοπούς.

Κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας μου στον προαναφερθέντα οργανισμό στα τέλη της δεκαετίας του '80, έμαθα για την ύπαρξη του λεγόμενου "Πυρηνικά συστήματα κατεδάφισης έκτακτης ανάγκης", ενσωματωμένο στους Δίδυμους Πύργους του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου. Στην πραγματικότητα, το «πυρηνικό σύστημα κατεδάφισης» βασίστηκε σε ισχυρά θερμοπυρηνικά φορτία (περίπου 150 κιλοτόνους TNT), τα οποία βρίσκονταν σε βάθος 50 μέτρων κάτω από το χαμηλότερο σημείο της θεμελίωσης καθενός από τους Πύργους.

Εκείνες τις μέρες μου φαινόταν παράξενο, για να είμαι ειλικρινής, γιατί. ήταν δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι οι αρχές των ΗΠΑ θα μπορούσαν να είναι αρκετά τρελές ώστε να κατεδαφίσουν κτίρια στη μέση μιας κατοικημένης πόλης με υπόγειες πυρηνικές εκρήξεις. Ωστόσο, αν κατάλαβα καλά, κανείς δεν επρόκειτο να το κατεβάσειΠραγματικά Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου. Ήταν απλώς ένα μέσο για να παρακάμψουμε κάποια γραφειοκρατικά εμπόδια. Το τρομακτικό σύστημα πυρηνικής κατεδάφισης ενσωματώθηκε στους Δίδυμους Πύργους όχι για να τους κατεδαφίσει στην πραγματικότητα, αλλά απλώς για να πάρει την άδεια να τους κατασκευάσει καθόλου.

Το πρόβλημα ήταν ότι ο τότε οικοδομικός κώδικας της Νέας Υόρκης (καθώς και ο οικοδομικός κώδικας) δεν επέτρεπε στο Υπουργείο Κτιρίων να εκδώσει άδειες για την κατασκευή οποιουδήποτε ουρανοξύστη έως ότου ο σχεδιαστής του παρείχε επίσης στο Τμήμα έναν ικανοποιητικό τρόπο κατεδάφισης ενός τέτοιου ουρανοξύστη. δομή. , τόσο κατεδάφιση στο μέλλον όσο και κατεδάφιση σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Δεδομένου ότι αυτός ο τύπος κτιρίου με χαλύβδινο πλαίσιο ήταν μια εντελώς νέα ιδέα στα τέλη της δεκαετίας του '60 (όταν προτάθηκαν για πρώτη φορά οι Δίδυμοι Πύργοι), κανείς δεν ήξερε πώς να κατεδαφίσει τέτοια κτίρια. Οι παραδοσιακές («συμβατικές») μέθοδοι κατεδάφισης ήταν εφαρμόσιμες μόνο σε παλαιότερα κτίρια. Κάτι θεμελιωδώς νέο χρειαζόταν για τους απίστευτα ισχυρούς δίδυμους πύργους από χάλυβα. Εκείνοι. Χρειαζόταν κάτι νέο που θα μπορούσε να πείσει τους υπαλλήλους του Τμήματος Κτιρίων να εκδώσουν άδεια για την κατασκευή τους. Και τελικά βρέθηκε αυτό το «κάτι νέο»: πυρηνική κατεδάφιση

"Αεροσκάφος"

Τώρα, καθώς νομίζω ότι ο αναγνώστης έχει ήδη καταλάβει πόσο ισχυροί ήταν οι Δίδυμοι Πύργοι, οι οποίοι δεν μπορούσαν να καταρριφθούν με συνηθισμένα εκρηκτικά, αλλά μόνο με μια υπόγεια θερμοπυρηνική έκρηξη υψηλής απόδοσης, μου φαίνεται ότι θα είναι πολύ ενδιαφέρον να εξετάσουμε άλλη ερώτηση. Και θα μπορούσαν τα αλουμινένια επιβατικά αεροπλάνα να διαπεράσουν αυτούς τους Δίδυμους Πύργους, όπως μας το έδειξαν στην τηλεόραση;

Αυτό είναι ένα από τα πιο διάσημα βίντεο που δείχνει πόσο εύκολα ένα αεροπλάνο από αλουμίνιο πέφτει σε έναν πύργο από χάλυβα - χωρίς να επιβραδύνει και χωρίς το παραμικρό μέρος του αεροσκάφους να πέσει ξανά στο δρόμο. Το πιο αποκαλυπτικό στο συγκεκριμένο βίντεο είναι ότι το άτομο που έτυχε να βρίσκεται στο κάδρο δεν ανταποκρίνεται στον ήχουποτίθεται ότι "πλησιάζει αεροσκάφος", ούτε ήχος[αλουμίνιο] «αεροσκάφος» που διαπερνά την [πανοπλία] του Νότιου Πύργου [σαν μαχαίρι μέσα στο βούτυρο]. Αυτό το άτομο αρχίζει να αντιδρά μόνο στην ίδια την έκρηξη μέσα στον Πύργο.

Παρεμπιπτόντως, σε αυτό το βίντεο, αν και όχι τόσο ξεκάθαρα όσο στο τελευταίο βίντεο στο τέλος αυτού του άρθρου, εξακολουθούν να είναι αισθητές οι ίδιες εξωτερικές επενδύσεις αλουμινίου, που χτυπήθηκαν από την έκρηξη από μέσα και πετούσαν προς τα έξω, λίγο πιο μπροστά από τη βολίδα , επιπλέον, πετώντας στο πλάι, διαμετρικά απεναντι αποτην κατεύθυνση κίνησης του «αεροσκάφους» που χτύπησε τον Πύργο.

Πρώτα απ 'όλα, για να γίνει πιο κατανοητό, ας επιστρέψουμε εν συντομία από όπου ξεκίνησα αυτό το άρθρο: αφού ο Δίδυμος δεν έπεσε λόγω "κηροζίνης", αλλά λόγω θερμοπυρηνικών εκρήξεων υψηλής απόδοσης και, επιπλέον, έπεσε στο " λάθος ακολουθία », και, εκτός από όλα, το κτίριο με αριθμό 7, το οποίο δεν χτυπήθηκε από «τρομοκρατικό αεροσκάφος», κατέρρευσε επίσης για κάποιο λόγο, μπορούμε να υποθέσουμε ότι απλά δεν χρειάζονταν αεροπλάνα.

Ήταν περιττοί. Δεδομένου ότι δεν μπορούσαν να προσθέσουν τίποτα στην πραγματική κατεδάφιση του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου [η κηροζίνη για τη φωτιά θα μπορούσε να φερθεί και σε βαρέλια]. Και επειδή τα αεροπλάνα ήταν περιττά, μπορούμε με ασφάλεια να υποθέσουμε ότι το έγκλημα της 11ης Σεπτεμβρίου θα μπορούσε να είχε διαπραχθεί χωρίς αεροπλάνα: οι Δίδυμοι Πύργοι και το WTC-7 έπρεπε να λησμονηθούν, επειδή κάποιος το ήθελε, και η λήθη τους έγινε δεν έχουν καμία σχέση με αεροσκάφη.

Ως εκ τούτου, πολλοί στοχαστικοί ερευνητές στις 11 Σεπτεμβρίου άρχισαν να αμφισβητούν τους ισχυρισμούς ότι υπήρχαν «αεροσκάφη» που φέρεται να έπληξαν καθόλου τους Δίδυμους Πύργους. Πολλά από τα έργα τους είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο (κυρίως οι δημοφιλείς σειρές "September clues" και "FOXED OUT" που είναι διαθέσιμες στο YouTube), οι οποίες περιέχουν λεπτομερή ανάλυση διαφόρων βίντεο της 11ης Σεπτεμβρίου που δείχνουν "αεροπλάνα". Αυτά τα έργα το αποδεικνύουν περισσότερο από ικανοποιητικά Τα «αεροπλάνα» ήταν ψηφιακά.

Ο συγγραφέας αυτών των γραμμών, ωστόσο, προτιμά μια διαφορετική προσέγγιση. Αντί να υποβάλει σε κριτική ανάλυση τους παραλογισμούς των βίντεο που αναφέρθηκαν παραπάνω (καθώς η ίδια η προσπάθεια μιας τέτοιας ανάλυσης θα προκαλέσει αναμφίβολα πολλή κριτική), ο συγγραφέας αυτών των γραμμών προτιμά να πάρει αμέσως τον ταύρο από τα κέρατα: δεν μπορεί να διαρρήξει ατσάλι. Τελεία.

Το να πιστεύεις ότι τα Boeing 767 από αλουμίνιο θα μπορούσαν πράγματι να διαπεράσουν αυτές τις χοντρές περιμέτρους από χάλυβα διπλού τοιχώματος που φαίνονται στις παραπάνω φωτογραφίες είναι το ίδιο με το να πιστεύεις ότι οι νόμοι της φυσικής αποφάσισαν να πάρουν μια μέρα άδεια χωρίς λόγο την ενδέκατη ημέρα του μήνα Σεπτεμβρίου δύο χιλιάδες πρώτη χρονιά των Χριστουγέννων...

Κάποιοι μπορεί να υποστηρίξουν ότι επειδή τα αεροπλάνα, ακόμα κι αν είναι κατασκευασμένα από αλουμίνιο, πετούν με σχεδόν 500 μίλια την ώρα [~805 km/h], λόγω της τεράστιας μάζας και της ταχύτητάς τους, έχουν αρκετή κινητική ενέργεια για να διατρέξουν τους Δίδυμους Πύργους, παρόλο που τα τελευταία είναι κατασκευασμένα από χάλυβα.

Ωστόσο, αυτό λάθος προσέγγιση. Ναι, καθαρά διαισθητικά, φαίνεται ότι ένα τεράστιο αεροπλάνο που κινείται γρήγορα μεταφέρει τεράστια ποσότητα ενέργειας και μπορεί να φαίνεται σε κάποιον ότι το αεροπλάνο μπορεί πραγματικά να προκαλέσει ζημιά στο κτίριο στο οποίο πέφτει.

Αλλά τι πιστεύετε ότι θα συμβεί - υποθετικά - εάν το αεροπλάνο είναι ακίνητο στον αέρα, ενώ κάποιος παίρνει έναν εξαιρετικά τεράστιο ατσάλι WTC Tower και τον ταλαντεύει δυνατά και τον σπάει με μια ταλάντευση με ταχύτητα 500 μιλίων την ώρα σε ένα τέτοιο ακίνητο αεροσκάφος [αλουμινίου]; Θα ισοπεδώσει αυτό το ίδιο αεροπλάνο ένα τέτοιο χτύπημα; Ή μήπως πιστεύετε ότι το αεροσκάφος θα περάσει καθαρά από το κτίριο - έτσι ώστε να μην μείνει η παραμικρή λεπτομέρεια αυτού του αεροσκάφους έξω από το κέλυφος του Πύργου (το οποίο είναι διπλάσιο από το πάχος της μετωπικής θωράκισης του τανκ);

Για να το κάνετε ακόμα πιο εύκολο για εσάς, φανταστείτε ότι χτυπάτε μια ακίνητη μύγα με μυγοσκόπηση με ταχύτητα μυγοσκόπησης 1 μέτρο ανά δευτερόλεπτο, μετά 10 μέτρα ανά δευτερόλεπτο και μετά 100 και 200 ​​μέτρα ανά δευτερόλεπτο. Μπορείτε να επιτύχετε μια τέτοια «απαραίτητη» ταχύτητα με την οποία η μύγα, αντί να ισοπεδωθεί, περνά ξαφνικά από τη μυγοσκόπηση, αβλαβής, αφήνοντας μια τρύπα αντίστοιχη της σιλουέτας της στην τελευταία; Δεν?

Τώρα φανταστείτε τα πάντα ίδια, αλλά μια ακίνητη μυγοσκόπηση, στην οποία μια ιπτάμενη μύγα πέφτει διαδοχικά με ταχύτητες 1 μέτρο ανά δευτερόλεπτο, 10 μέτρα ανά δευτερόλεπτο και, τέλος, 100 και ακόμη και 200 ​​μέτρα ανά δευτερόλεπτο. Μπορεί να συμβεί μια μύγα να τρυπήσει μια μυγοσκόπηση;

Σκεφτείτε αυτήν την υποθετική ερώτηση, γιατί είτε πρόκειται για ένα κινούμενο αεροπλάνο που προσκρούει σε ακίνητο Πύργο, είτε αντίστροφα - κάποιος συντρίβει τον Πύργο σε ένα ακίνητο αεροπλάνο, αυτό το συμβάν παραμένει πανομοιότυπο. Επομένως, η "καθαρά διαισθητική" άποψη σχετικά με τις υποτιθέμενες ικανότητες διάτρησης θωράκισης του "ταχείας κίνησης αεροσκάφους" αποδεικνύεται ότι δεν είναι τόσο "διαισθητική" υπό το φως του παραπάνω παραδείγματος ...

Υπάρχουν εκείνοι που είναι έτοιμοι να πιστέψουν σοβαρά ότι ένα Boeing από αλουμίνιο μπορεί πραγματικά να διαρρεύσει στο σύνολό του (μαζί με την ουρά, τα φτερά και τους κινητήρες) μέσα από τις χαλύβδινες κολώνες που απεικονίζονται παρακάτω; Βρίσκονται ένα μέτρο απόσταση μεταξύ τους στις προσόψεις των Πύργων;

Για κάποιους, μπορεί να φαίνεται δύσκολο να καταλάβουν τι ατσάλι δεν μπορεί να διαπεράσει. Έτσι, για να το καταλάβετε, εδώ είναι μια μικρή υπόδειξη για εσάς - ως βασική προϋπόθεση: είναι γνωστό ότι οι οβίδες πυροβολικού που διαπερνούν θωράκιση κατασκευάζονται από υλικά που ισχυρότερητην πανοπλία που έχουν σχεδιαστεί για να διαπερνούν. Συνήθως κατασκευάζονται από βολφράμιο (οι Αμερικάνοι, αντί για ακριβό βολφράμιο, χρησιμοποιούν και απεμπλουτισμένο ουράνιο-238, το οποίο είναι ένα άχρηστο υλικό, αν και αρκετά ικανό να διαπεράσει την πανοπλία λόγω του υψηλού ειδικού βάρους και της πυκνότητάς του, που ξεπερνά αυτή του χάλυβα).

Δεν υπάρχουν θωρακισμένα κοχύλια από αλουμίνιο - αυτό είναι προφανές. Όπως δεν υπάρχουν σπαθιά αλουμινίου, όπως και άλλα αντικείμενα διάτρησης και κοπής από αυτό το μέταλλο. Η ίδια η ιδέα ότι ένα εργαλείο αλουμινίου μπορεί να κόβει δήθεν χάλυβα είναι λίγο «περίεργη», αν όχι τρελή.

Ενάμιση μήνα πριν από τις 11 Σεπτεμβρίου, οι δίδυμοι πύργοι ασφαλίστηκαν έναντι τρομοκρατικής επίθεσης για 3,6 δισεκατομμύρια δολάρια! ΤΡΑΜΠ: Όλα είναι ψέματα από την αρχή μέχρι το τέλος. Ο Ντόναλντ Τραμπ πιστεύει ότι τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου δεν διερευνήθηκαν σωστά και υποσχέθηκε να μάθει τι πραγματικά συνέβη όταν αναλάβει τα καθήκοντά του τον Ιανουάριο, γράφει το yournewswire.com.

Τα σχέδια του Ντόναλντ Τραμπ για τις πρώτες 100 ημέρες της θητείας του συνοφρυώνουν το κατεστημένο σε όλο τον κόσμο. Αλλά από όλα τα θέματα της ατζέντας του, είναι η επανέναρξη της έρευνας της 11ης Σεπτεμβρίου που μπορεί να προκαλέσει πραγματικό σεισμό κάτω από τα πόδια του κατεστημένου. Ο Τραμπ πιστεύει ότι η 11η Σεπτεμβρίου δεν διερευνήθηκε σωστά και σχεδιάζει να φτάσει στο κάτω μέρος της.

«Πρώτα από όλα, η έρευνα για την 11η Σεπτεμβρίου είναι σε μεγάλη σύγχυση και ως εκ τούτου πρέπει να ξανανοίξει», είπε ο Τραμπ.

"Πώς μπορούν δύο αεροπλάνα να καταστρέψουν τρία κτίρια την ίδια μέρα; Δεν βρήκα τίποτα στο έγγραφο 585 σελίδων για το πώς καταστράφηκε το Κτήριο #7."είπε στους υποστηρικτές του.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει καταφέρει επίσης ένα πλήγμα στον πρώην πρόεδρο Τζορτζ Μπους. Δεν θα υπάρξει συγκάλυψη για χάρη των πρώην προέδρων υπό τον Τραμπ.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι το 2015 στο Λονδίνο, το πτώμα του αξιωματικού της CIA Simon Kotz βρέθηκε στο διαμέρισμά του στην πόλη. Ήταν αυτός που έκανε μια συγκλονιστική δήλωση πριν από δύο μήνες ότι η τραγωδία της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, στην οποία έχασαν τη ζωή τους περίπου τρεις χιλιάδες άνθρωποι, ήταν μια μεγαλειώδης ειδική επιχείρηση.

Και έχει αδιάσειστα στοιχεία αυτού του εγκλήματος. Τον Σεπτέμβριο του 2015, ο Κοτζ επρόκειτο να εκδώσει έγγραφα που έριχναν φως σε αυτή την τραγωδία, αλλά στις 3 Σεπτεμβρίου βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του.

Δεν είναι η πρώτη μυστηριώδης δολοφονία ερευνητών της τραγωδίας του Σεπτεμβρίου. Έτσι, στις 13 Απριλίου 2014, ο Αμερικανός συγγραφέας Μάικλ Ράπερτ πυροβολήθηκε, ο οποίος, ενώ μελετούσε έγγραφα για τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, βρήκε περίεργες πληροφορίες ότι η CIA πουλούσε φάρμακα με την υποστήριξη γνωστών εταιρειών πετρελαίου για να χρηματοδοτήσει μυστικές επιχειρήσεις. . Και ένα χρόνο νωρίτερα, το 2013, στην Αγγλία, στο διαμέρισμα του σπιτιού του, βρέθηκε το πτώμα του πράκτορα της εθνικής ασφάλειας Φίλιπ Μάρσαλ μαζί με τα πτώματα των ανήλικων παιδιών του.

Λίγο αργότερα, εμφανίστηκαν στοιχεία που υποδεικνύουν τη συμμετοχή της CIA σε αυτή τη δολοφονία υψηλού προφίλ. Ο Μάρσαλ υποσχέθηκε να δημοσιοποιήσει τεκμηριωμένα στοιχεία ότι η κυβέρνηση Μπους συνεργαζόταν με τις μυστικές υπηρεσίες της Σαουδικής Αραβίας, οι οποίες εκπαίδευαν τους μελλοντικούς δράστες των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου.

Και εδώ είναι μια νέα υψηλού προφίλ δολοφονία του αξιωματικού της CIA Simon Kotz, που βρέθηκε στο Λονδίνο, στο διαμέρισμά του στην πόλη. Οι συνάδελφοί του ισχυρίζονται ότι είχε στην κατοχή του απόρρητες πληροφορίες σχετικά με τη συμμετοχή του Προέδρου Μπους στις αεροπορικές επιθέσεις στους Δίδυμους Πύργους και το Πεντάγωνο. Οι εργασίες για ένα συγκλονιστικό βιβλίο διακόπηκαν από έναν μυστηριώδη φόνο. Και μυστικά υλικά, προσχέδια και χειρόγραφα εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς.

Τι συνέβη στην πραγματικότητα;

Για τι τόσο σημαντικό ήθελε να μιλήσει ο πρώην αξιωματικός της CIA;

Την 1η Αυγούστου 2015, ένα ιδιωτικό τζετ συνετρίβη στο Ηνωμένο Βασίλειο. Κατά τη διάρκεια έκτακτης προσγείωσης, ο πιλότος προσπέρασε τον διάδρομο προσγείωσης.

Το αεροπλάνο κύλησε, έπεσε στο πάρκινγκ και στη συνέχεια εξερράγη. Όπως αποδείχθηκε αργότερα, στο πλοίο βρίσκονταν οι πιο στενοί συγγενείς του «τρομοκράτη νούμερο ένα» - Οσάμα Μπιν Λάντεν - η θετή μητέρα του, η ετεροθαλής αδερφή και ο σύζυγός της.

Σύμπτωση?

Ατύχημα?

Δεν είναι όμως πάρα πολλά τα τραγικά ατυχήματα;

Γιατί, ακόμη και σήμερα, ολόκληρα δεκατέσσερα χρόνια μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, τα στοιχεία εξαφανίζονται μυστηριωδώς και οι μάρτυρες πεθαίνουν;

Και τι σχέση έχει αυτό με την πρόσφατη συγκλονιστική δήλωση του Αμερικανού βουλευτή Stephen Lynch, ο οποίος κάλεσε την τρέχουσα κυβέρνηση των ΗΠΑ να δημοσιοποιήσει 28 σελίδες από την έρευνα αεροπορικής επίθεσης της 11ης Σεπτεμβρίου;

Ένα ολόκληρο τμήμα δεδομένων ταξινομήθηκε επί προέδρου Τζορτζ Μπους. Στη συνέχεια, η κυβέρνηση των ΗΠΑ το εξήγησε για το συμφέρον της εθνικής ασφάλειας. Ωστόσο, σήμερα διέρρευσαν πληροφορίες ότι απόρρητα υλικά συνδέονται με μυστικές επαφές δύο οικογενειών: του Μπιν Λάντεν και του Τζορτζ Μπους.

Στις 11 Σεπτεμβρίου 2001, δεκαεννέα τρομοκράτες κατέλαβαν τέσσερα αεροπλάνα. Ένα αεροπλάνο κατέπεσε και συνετρίβη στην Πενσυλβάνια. Ένα άλλο Boeing στάλθηκε στο Πεντάγωνο. Δύο ακόμη αεροσκάφη έπεσαν πάνω στους πύργους του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου, μετά την οποία οι πύργοι κατέρρευσαν.

"Τα αεροπλάνα που έπεσαν στους πύργους είναι απλώς ένα στημένο θέαμα. Οι αρχές είχαν ορισμένους λόγους να κάνουν το κοινό να πιστέψει ότι οι πύργοι κατέρρευσαν μόνοι τους. Αν και είμαι σίγουρος ότι οι πύργοι ναρκοθετήθηκαν."Ο John D. Wyndham, Ph.D. στη φυσική από το Πανεπιστήμιο του Cambridge, εξήγησε.

Είναι αξιοπερίεργο ότι στην επίσημη εκδοχή της κυβερνητικής Επιτροπής, που διεξήγαγε την έρευνα των επιθέσεων, δεν λέγεται ούτε λέξη για τον τρίτο πεσμένο ουρανοξύστη. Αλλά ο τρίτος πύργος στον αριθμό 7 ήταν επίσης μέρος του συγκροτήματος του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου. Κανένα αεροπλάνο δεν έπεσε στον πύργο με αριθμό 7, δεν υποβλήθηκε σε τρομοκρατική επίθεση. Ο ουρανοξύστης 47 ορόφων, ο οποίος βασίστηκε σε μεταλλικές κατασκευές που μπορούν να αντέξουν έναν τυφώνα, το τσουνάμι και έναν ισχυρό σεισμό, πήρε σχήμα σαν ένα σπίτι από τραπουλόχαρτα μέσα σε επτά δευτερόλεπτα. Εν τω μεταξύ, οι πυροσβέστες απομακρύνθηκαν λίγες ώρες πριν την κατάρρευσή του γιατί κάποιος κυκλοφόρησε φήμες ότι θα κατέρρεε, αν και, αν κρίνουμε από τις διαθέσιμες φωτογραφίες, η φωτιά ήταν μόνο μερικούς ορόφους και δεν αποτελούσε κίνδυνο για το κτίριο.

"Ο ιδιοκτήτης των ουρανοξυστών έκανε μια δήλωση για τον πύργο νούμερο επτά. Είπε ότι... Το έχω καταγράψει εδώ. Επιτρέψτε μου να ρίξω μια ματιά. Δήλωσε ότι πήραν απόφαση να τραβήξουν το κτίριο και μετά παρακολούθησαν την καταστροφή Τι είναι αυτό που τραβάει το κτίριο; Είναι μια ελεγχόμενη έκρηξη ",είπε ο Wyndham.

Ο ιδιοκτήτης των τριών πεσμένων ουρανοξυστών ήταν κάποιος Λάρι Σίλβερσταϊν, σημαντικός παίκτης στην αγορά ακινήτων. Έξι εβδομάδες πριν από τα τραγικά γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου, ο Larry Silverstein θα συνάψει μίσθωση για τους Twin Towers και τον Tower 7. Πολλοί από τους ανταγωνιστές του θα εκπλαγούν από την εξαγορά. Εξάλλου, οι ουρανοξύστες είχαν το παρατσούκλι "λευκοί ελέφαντες" - η συντήρησή τους ήταν μια καταστροφική επιχείρηση. Κάθε χρόνο «έτρωγαν» εκατομμύρια με ένα ρεύμα, νερό, θέρμανση, επισκευή.

Οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες ονειρεύονταν να τα γκρεμίσουν και να χτίσουν στη θέση τους κερδοφόρα κατοικία. Οι αρχές της πόλης, αν και δεν ήταν αντίθετες, δεν επέτρεψαν την καταστροφή κτιρίων. Υπήρχε φόβος ότι η καρκινογόνος σκόνη αμιάντου θα κάλυπτε το Μανχάταν όταν έπεφταν οι πύργοι. Και αυτό θα οδηγήσει στο γεγονός ότι οι απαιτητικοί πολίτες θα αρχίσουν να μηνύουν και να καταστρέφουν τον προϋπολογισμό της πόλης για απλές μηνύσεις για την επιδείνωση της υγείας τους.

Αυτά τα γεγονότα μαρτυρούν ήδη το γεγονός ότι οι ουρανοξύστες του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου ήταν πολύ ενοχλητικοί για κάποιους. Και τότε, σαν σε παραμύθι, εμφανίζεται ο επιχειρηματίας Larry Silverstein, στενά συνδεδεμένος με κυβερνητικούς κύκλους. Είναι έτοιμος να δαπανήσει περισσότερα από τρία δισεκατομμύρια δολάρια για τους πύργους. Καταφέρνει γρήγορα να συνάψει συμβόλαιο για ενενήντα εννέα χρόνια. Και ο Λάρι πετυχαίνει απίστευτη αύξηση στην ασφάλιση. Ταυτόχρονα, ο Λάρι θα έχει χρόνο να πληρώσει μόνο μια σχετικά μικρή δόση για την ενοικίαση κτιρίων, μετά την οποία οι πύργοι του θα καταρρεύσουν.

"Έξι εβδομάδες πριν από τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου, ο Silverstein υπέγραψε σύμβαση μίσθωσης για τρία κτίρια. Ταυτόχρονα, έκανε ασφάλιση. Ως αποτέλεσμα μιας τέτοιας συμφωνίας, ο Silverstein κέρδισε περισσότερα από οκτώ δισεκατομμύρια δολάρια από την καταστροφή ουρανοξυστών. ”τόνισε ο Wyndham.

Είναι ο Σίλβερσταϊν που θα πει σε μια τηλεοπτική του συνέντευξη (για την οποία τώρα λυπάται βαθύτατα) ότι όταν το Νούμερο 7, ή το κτίριο των Αδελφών Σολομών, φλεγόταν, πήρε την απόφαση να το «κατεβάσει». Ο κλασικός όρος για την ελεγχόμενη καταστροφή.

Δημοσιογράφοι του CNN ανέφεραν ότι η τρίτη έκρηξη έκανε κομμάτια το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου. Σε περίπου μισή ώρα, δεν θα γίνει ποτέ ξανά αναφορά για εκρήξεις σε καμία αμερικανική είδηση.

"Ναι, ακουγόταν τις πρώτες μέρες ότι "Το βάλαμε κάτω" εκεί ή "Το κατεβάσαμε", δηλαδή με κατευθυνόμενη έκρηξη. Τέτοια σχόλια ακούστηκαν αρχικά", - είπε ο Alexey Diashev, Διδάκτωρ Τεχνικών και Βιολογικών Επιστημών.

Το ίδιο το γεγονός ότι το κτίριο με αριθμό 7 κατέρρευσε νωρίς το βράδυ της 11ης Σεπτεμβρίου έδειξε ξεκάθαρα ότι τα τρομοκρατικά αεροπλάνα ήταν περιττά, ότι η καταστροφή των ίδιων δίδυμων πύργων θα είχε συμβεί ούτως ή άλλως. Κάποιος ήθελε απλώς να καταρρεύσουν οι ουρανοξύστες και κατέρρευσαν. Και, πιθανότατα, αυτός ο κάποιος ενημερώθηκε για την αεροπορική επίθεση, για να ρίξει αργότερα όλη την ευθύνη στους τρομοκράτες. Πολλοί ήταν αυτοί που ήθελαν να μετατρέψουν τους ουρανοξύστες σε ένα σωρό από στριφτό σκυρόδεμα. Ο πρώτος σε αυτή τη λίστα, παραδόξως, θα μπορούσε να είναι ο ίδιος ο ιδιοκτήτης των κτιρίων.

«Τα κτίρια μπορεί να είχαν ναρκοθετηθεί. Υπάρχουν στοιχεία ότι λίγες εβδομάδες πριν από τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου στη μέση της νύχτας -ήταν περίπου τρεις το πρωί- φορτηγά έφτασαν μέχρι τα κτίρια. Τότε κάποιος δούλευε στο ασανσέρ φρεάτια. Τρυπούσαν κάτι εκεί για αρκετές εβδομάδες, και όλη τη νύχτα. Αλήθεια, δεν έχω καμία άμεση απόδειξη ότι αυτό οφείλεται στην εξόρυξη πολυώροφων κτιρίων", - Ο Windham εξέφρασε την άποψή του.

Θεωρητικά, βέβαια, είναι δυνατό να εξορύξουμε πολυώροφα κτίρια με συμβατικά εκρηκτικά και να τα βοηθήσουμε να διαμορφωθούν υπό την κάλυψη μιας σύγκρουσης αεροσκαφών. Αλλά χρειάζεται πολύς χρόνος για να το δουλέψετε. Ειδικά όταν πρόκειται για την κατεδάφιση ενός τόσο τεράστιου συγκροτήματος όπως το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου. Εάν πράγματι πραγματοποιήθηκαν τέτοιες εργασίες, τότε ο Larry Silverstein δεν έχει καμία σχέση με την εξόρυξη ουρανοξυστών. Αφού από άποψη χρόνου αποδεικνύεται ότι άρχισαν να ηγούνται πριν από την άφιξη του Silverstein.

"Αν λάβουμε υπόψη την εκδοχή ότι κάτι είχε φυτευτεί με εκρηκτικά, τότε πρέπει να προσέξετε ότι οι προετοιμασίες για αυτό μπορεί να διαρκέσουν από έναν μήνα έως αρκετούς μήνες. Ο Schwarzenegger κόλλησε μια νάρκη εκεί, για παράδειγμα, "Claymore" M18A1, εξερράγη και Ολόκληρο το αρχοντικό σκορπάει. Αυτό δεν είναι καθόλου έτσι»., - Ο Βίκτορ Αβεριάνοφ, μηχανικός, ειδικός στα εκρηκτικά, μοιράστηκε τη γνώμη του.

Πιστεύεται ότι τα κτίρια του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου εξορύχθηκαν στη δεκαετία του εξήντα, όταν άρχισε η κατασκευή. Γεγονός είναι ότι ο οικοδομικός κώδικας της Νέας Υόρκης δεν επέτρεπε να αρχίσουν να χτίζονται ουρανοξύστες έως ότου ο σχεδιαστής υπέβαλε για έγκριση ένα σχέδιο για την κατεδάφιση του ουρανοξύστη σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης ή λόγω ερειπωμένης κατοικίας.

Οι παραδοσιακές μέθοδοι κατεδάφισης ήταν εφαρμόσιμες μόνο σε παλαιότερα κτίρια. Όμως οι δίδυμοι πύργοι ήταν μια νέα εποικοδομητική λύση. Κανείς δεν ήξερε ακόμη πώς να κατεδαφίσει τέτοιες κατασκευές πλαισίων. Απαιτήθηκε κάτι ουσιαστικά νέο που θα μπορούσε να πείσει τους υπαλλήλους να εκδώσουν οικοδομική άδεια. Και αυτό το κάτι νέο βρέθηκε. Έκτακτη πυρηνική κατεδάφιση. Οχι. Κανείς δεν επρόκειτο να ανατινάξει το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου - ήταν απλώς μια μη τυπική απόφαση να παρακάμψουμε τα γραφειοκρατικά εμπόδια. Και ταυτόχρονα, ήταν απαραίτητο να τοποθετηθεί ένα πυρηνικό φορτίο βαθιά κάτω από το έδαφος, έτσι ώστε τα νέα πολυώροφα κτίρια να βρίσκονται στο επίκεντρο μιας υπό όρους έκρηξης. Δεν είναι τυχαίο που ο τόπος του πρώην Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου ονομάζεται Ground Zero - το μηδενικό σημείο, δηλαδή το επίκεντρο. Και τι σύμπτωση - μόνο σκόνη έμεινε από κτίρια, έπιπλα, ανθρώπους, όπως σε μια πυρηνική έκρηξη.

Όπως και να έχει, στην πραγματικότητα, ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο - χωρίς εξωτερική βοήθεια, οι τρεις πύργοι του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου δεν θα είχαν καταρρεύσει. Και το συμπέρασμα είναι το εξής: ούτε οι επιχειρηματίες ούτε οι αρχές ενδιαφέρθηκαν να σώσουν κτίρια. Σε αυτή την κατάσταση, ήταν ωφέλιμο για όλους να αποδώσουν την τραγωδία στον Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Έτσι, γενικά, οι μακροπρόθεσμες συνέπειες της τραγωδίας στη Νέα Υόρκη στις 11 Σεπτεμβρίου 2001 είναι εντυπωσιακές: το Ιράκ είναι κατεστραμμένο, ο λαός του μισεί τις Ηνωμένες Πολιτείες, φιλοαμερικανοί πολιτικοί έρχονται στην εξουσία στην Τυνησία ως αποτέλεσμα ενός Η βελούδινη αλλά αιματηρή επανάσταση, η επιθετικότητα κατά της Λιβύης προκάλεσε χάος σε αυτήν την άλλοτε ευημερούσα και μια χώρα απαλλαγμένη από την αμερικανική επιρροή, δεκάδες χιλιάδες θύματα της κατοχής του Αφγανιστάν κατέστρεψαν ολοσχερώς τη χώρα. Τώρα η επόμενη στη σειρά είναι η Συρία. Το κακό γεννά περισσότερο κακό. Οι συγγραφείς βρίσκονται στην Ουάσιγκτον.

Το 2007, το κουβανικό ραδιόφωνο μετέδωσε το συγκλονιστικό μήνυμα του Φιντέλ Κάστρο προς τον λαό του. Ο Κουβανός ηγέτης είπε ότι η συγκάλυψη των επιθέσεων του 2001 οφείλεται στην εξαφάνιση εκατοντάδων τόνων ράβδων χρυσού που ήταν αποθηκευμένες στα κελάρια του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου.

Πολλοί θεώρησαν ότι αυτού του είδους η καταγγελία συνδέθηκε με την παραδοσιακή εχθρότητα του Φιντέλ Κάστρο προς την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Ωστόσο, άλλα στοιχεία φάνηκαν να επιβεβαιώνουν τα λόγια του Κουβανού ηγέτη. Να τι έμαθε ο διδάκτορας τεχνικών και βιολογικών επιστημών

Ο Alexey Diashev από τις βασιλικές οικογένειες της Νοτιοανατολικής Ασίας, όταν ανέπτυξε ένα κοινό έργο μαζί τους:

"Αυτές είναι οι βασιλικές οικογένειες, η λεγόμενη Οικογένεια των Δράκων. Πολλές πληροφορίες εμφανίζονται τώρα στον Τύπο για "λευκούς δράκους", "κίτρινους δράκους", μπλε, μπλε, γκρι-καφέ-βυσσινί, μαύρους. Άρα υπάρχουν επτά τέτοιες οικογένειες Κατά τη δημιουργία του Ομοσπονδιακού Αποθεματικού Συστήματος, συμμετέχοντες, ιδρυτές του συλλόγου ήταν μεταξύ άλλων οι αυτοκρατορικές οικογένειες της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Στα χρόνια του Κένεντι, η οικογένεια των Δράκων παρέδωσε άλλη μια μεγάλη παρτίδα χρυσού στην Αμερική. Έτσι, υποστηρίζοντας τα σχέδια του νεαρού Αμερικανού προέδρου, που ήθελε να εκδώσει νέα ομόλογα που δεν ελέγχονταν από την οικογένεια Ρότσιλντ. Ο χρυσός των βασιλικών δυναστειών που μεταφέρθηκε στις ΗΠΑ υπολογίστηκε σε 144 δισεκατομμύρια δολάρια. Το 2000, η ​​Οικογένεια των Δράκων, της οποίας εκείνη τη στιγμή ήταν επικεφαλής η δυναστεία των Φιλιππίνων, ζήτησε να επιστραφεί αυτός ο χρυσός. Τα δικαστήρια έκαναν δεκτό το αίτημα.

Όσον αφορά τον χρυσό, μπορεί να υπάρχουν εντελώς διαφορετικά σενάρια για την εξέλιξη των γεγονότων. Δεν μπορεί να αποκλειστεί ότι απλά δεν υπήρχε χρυσός στα κελάρια. Όποιος γνώριζε για την επερχόμενη τρομοκρατική επίθεση γνώριζε επίσης ότι δεν μπορούσε να γίνει εισαγωγή χρυσού, αλλά για όλα θα μπορούσαν να κατηγορηθούν ο Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Ωστόσο, αν το προσεγγίσετε αντικειμενικά, θα πρέπει να σημειωθεί ότι το οικονομικό μοντέλο των ΗΠΑ, σε γενικές γραμμές, δεν εξαρτιόταν και πολύ από τον χρυσό των βασιλικών οικογενειών. Είναι σίγουρα γνωστό ότι οι χρηματιστηριακές εταιρείες που βρίσκονται στους πύργους διέθεταν πολλά πολύτιμα έγγραφα, ιδίως κρατικά ομόλογα αξίας εκατοντάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αλλά αν η καταστροφή του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου, του Πενταγώνου, τεσσάρων εμπορικών αεροπλάνων και οι θάνατοι σχεδόν 3.000 ανθρώπων θεωρηθούν όχι ως «τρομοκρατική επίθεση», αλλά ως έγκλημα με συγκεκριμένους οικονομικούς στόχους, τότε υπάρχει λογική.

"Το FBI έχει συντάξει μια λίστα με 19 λεγόμενους τρομοκράτες. Αλλά αποδεικνύεται ότι μερικοί από αυτούς είναι ακόμα ζωντανοί. Υπάρχουν ελάχιστα στοιχεία ότι οι τρομοκράτες ήταν πραγματικά στα αεροπλάνα. Είναι επίσης γνωστό ότι τουλάχιστον δύο από τους οι λεγόμενοι τρομοκράτες ήταν πληροφοριοδότες του FBI για ένα χρόνο πριν από τις επιθέσεις,είπε ο Wyndham.

Αεροπορικές επιδρομές πραγματοποιήθηκαν σε οικονομικούς στόχους: τράπεζες, χρηματιστηριακές εταιρείες, αποθησαυριστές τίτλων, ακόμη και το λογιστήριο του Πενταγώνου. Την ίδια μέρα, 11 Σεπτεμβρίου, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη χώρα. Και για πρώτη φορά στην ιστορία των ΗΠΑ, απαίτησε εξουσίες έκτακτης ανάγκης. Αυτό κατέστησε δυνατή την εξαγορά μυστικών κρατικών ομολόγων για περίπου τριακόσια δισεκατομμύρια δολάρια.

Την ημέρα πριν από την έκρηξη των δίδυμων πύργων, δηλαδή στις 10 Σεπτεμβρίου, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, μετέπειτα Πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, Paul Wolfowitz, θα ανακοινώσει ότι έχουν χαθεί τρισεκατομμύρια δολάρια από τον προϋπολογισμό του Πενταγώνου σε μια άγνωστο τρόπο. Όμως αυτή η ομολογία ξεχάστηκε την επόμενη μέρα. Φαινόταν ήδη ασήμαντο, σε σύγκριση με μια τρομοκρατική επίθεση χωρίς προηγούμενο στην ιστορία, συμπεριλαμβανομένου του αεροπλάνου που έπληξε το Πεντάγωνο, ή μάλλον, σε εκείνο το μέρος του κτιρίου όπου ήταν αποθηκευμένες οι λογιστικές εκθέσεις.

Ως αποτέλεσμα, κανένα ΜΜΕ δεν ανέφερε τα σοκαριστικά οικονομικά νέα από το Πεντάγωνο και το πού πήγαν τα χρήματα των φορολογουμένων παραμένει μυστήριο.

«Βλέπετε, μίλησα και με εκπροσώπους, πρώην υπαλλήλους του Πενταγώνου, έχουν επίσης τεράστιες αμφιβολίες ότι θα μπορούσε να συμβεί αυτό. Ακόμα και αυτοί που υπηρέτησαν εκεί εκείνη την εποχή ήταν στην άλλη πτέρυγα. Αλλά το γεγονός ότι τα χρήματα είχαν φύγει και τα έγγραφα που επιβεβαιώνουν, θα λέγαμε, τη λεηλασία αυτού του σημαντικού ποσού κεφαλαίων, αυτό επιβεβαιώνεται από πολλούς»,- ενημερώνει ο Diashev.

Ο οικονομολόγος Μιχαήλ Χαζίν, στην ιστοσελίδα γνωστού περιοδικού, προέβλεψε τις επιθέσεις μια μέρα πριν από τις 11 Σεπτεμβρίου, εξηγώντας την άποψή του με προσιτό και λογικό τρόπο.

"Έγραψα στον ιστότοπο του περιοδικού" Expert "ότι, πιθανότατα, στο εγγύς μέλλον οι Αμερικανοί θα οργανώσουν μερικές μεγάλες τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον τους. Έδωσα ένα ανάλογο με μια τρομοκρατική επίθεση κατά της πρεσβείας, δηλαδή Μου φαινόταν ότι πιθανότατα θα ήταν εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά αυτό, το ξαναλέω, ήταν μια καθαρή αναλογία, και ότι θα κατηγορούσαν για όλα τον Μπιν Λάντεν, επειδή ήταν πολύ δραστήριος τον τελευταίο καιρό, μόλις μερικούς μήνες πριν τις τρομοκρατικές επιθέσεις, ο αμερικανικός Τύπος άρχισε να «ξεπλένει»- είπε ο οικονομολόγος Μιχαήλ Χαζίν.

Η πρόβλεψή του για τρομοκρατικές επιθέσεις βασίστηκε σε μια βαθιά ανάλυση της οικονομικής κατάστασης. Γεγονός είναι ότι μέχρι το έτος 2000 οι πόροι των Ηνωμένων Πολιτειών, που κληρονόμησε η Αμερική μετά τη λεηλασία των πόρων της Σοβιετικής Ένωσης, είχαν εξαντληθεί. Οι ρυθμοί ανάπτυξης μειώνονταν, οι οικονομικές φούσκες άρχισαν να σκάνε, επιπλέον, η απερχόμενη Κλίντον έκανε μια σειρά από παγκόσμια οικονομικά λάθη. Συγκεκριμένα, ακύρωσε πολλούς νόμους που εγκρίθηκαν στα χρόνια της Μεγάλης Ύφεσης, οι οποίοι κατέστησαν δυνατή την αναζωογόνηση της οικονομίας, αν και όχι πάντα με νόμιμα μέσα.

Γεγονός είναι ότι ολόκληρο το οικονομικό μοντέλο των Ηνωμένων Πολιτειών οικοδομήθηκε στη συμφωνία του Μπρέτον Γουντς του 1944, όταν το ΑΕΠ των ΗΠΑ ήταν περισσότερο από το μισό του παγκόσμιου ΑΕΠ. Και η οικονομική πολιτική της Αμερικής στηρίχθηκε στη συνεχή επέκταση της ζώνης του δολαρίου. Κάτω από αυτήν την επιχείρηση, τυπώθηκαν χρήματα. Αλλά μερικές φορές έρχονται στιγμές που δεν υπάρχει που να επεκταθεί. Έρχεται κρίση, λόγω υπεραφθονίας έντυπου χρήματος, δηλαδή εκπομπής. Εάν η έκδοση ανασταλεί, τότε δεν θα υπάρξει κέρδος.

Το φθινόπωρο του 2001, τόσο οι τιμές όσο και η αγοραστική δύναμη του δολαρίου έπεφταν απότομα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η «κερδοσκοπική φούσκα» έμελλε να σκάσει και μόνο έκτακτα γεγονότα ανάλογα με τον πόλεμο θα μπορούσαν να είχαν αποτρέψει μια έκρηξη. Σύμφωνα με τον Μιχαήλ Χαζίν, η τυπική κατάσταση για την Αμερική έχει επαναληφθεί, όταν η οργάνωση μιας μεγάλης πρόκλησης επιτρέπει να της επιρρίπτεται η ευθύνη για την αναπόφευκτη κρίση.

Το κλείσιμο των αμερικανικών χρηματιστηρίων μετά την αεροπορική επίθεση επέτρεψε στην επίσημη Ουάσιγκτον να ανακατευθύνει την πορεία της χρηματοπιστωτικής και οικονομικής κρίσης, η οποία πρόκειται να εισέλθει σε οξύ στάδιο.

Δηλαδή, η αεροπορική επίθεση στους δίδυμους πύργους άνοιξε νέες οικονομικές ευκαιρίες για τις Ηνωμένες Πολιτείες, αφού δικαιολογούσε τη συμπερίληψη ενός νομισματικού τυπογραφείου και την επέκταση του τομέα του δολαρίου της παγκόσμιας οικονομίας, ενόψει της εμφάνισης του ευρώ. Δεν ήταν τυχαίο που ο τότε επικεφαλής της Fed, Άλαν Γκρίνσπαν, έκανε μια άνευ προηγουμένου δήλωση σχετικά με την ετοιμότητά του να παράσχει σε όλες τις τραπεζικές και χρηματοοικονομικές δομές άλλων χωρών το απαραίτητο ποσό μετρητών - φέρεται να αποτρέψει τις ανεπιθύμητες συνέπειες της επίθεσης. στα κτίρια του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου και του Πενταγώνου.

Ως αποτέλεσμα, μετά την 11η Σεπτεμβρίου, η θέση του δολαρίου στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα ενισχύθηκε και η παγκόσμια οικονομία μεταφέρθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ή «περιμένοντας τον πόλεμο οπουδήποτε στον κόσμο».

Και φυσικά το «κάρτ μπάνς» για την αντιτρομοκρατική επιχείρηση εναντίον όλου του κόσμου διόρθωσε και βελτίωσε δραστικά τη χρηματοπιστωτική και οικονομική κατάσταση των ΗΠΑ.

ΥΓ: από τα σχόλια στο βίντεο

Έβλεπα CBS εκείνη την ημέρα. Ο Dan (ανταποκριτής του CBS) περιέγραψε ότι (η πτώση) έμοιαζε ακριβώς με ελεγχόμενη κατεδάφιση. Τότε του ήρθε κάποιος με το σωστό σενάριο. Την υπόλοιπη μέρα μιλούσε ήδη για την «κατάρρευση». Δεν έχω το βίντεο σε κασέτα, αλλά είμαι σίγουρος ότι κάποιος το έχει σχεδιάσει. Ξέρω τι άκουσα και είδα. Η πρώτη μου σκέψη ήταν, "Ουάου, κάποιο κάθαρμα μόλις τα έσκασε όλα". Είμαι βέβαιος ότι το 99% των ανθρώπων παρακολούθησαν και σκέφτηκαν το ίδιο μέχρι που τους είπαν τι έπρεπε να σκεφτούν.

Δημοσιεύθηκε στις 24.03.18 10:44

Την ίδια στιγμή, μέρος του πύργου στο Αικατερινούπολη επέζησε από την έκρηξη.

Σήμερα το πρωί στο Αικατερίνμπουργκ έγινε η προγραμματισμένη κατεδάφιση ενός ημιτελούς τηλεοπτικού πύργου μήκους 230 μέτρων με τη χρήση δύο κατευθυνόμενων εκρήξεων στα 70 και 10 μέτρα. Οι τεχνικοί ειδοποίησαν τον κόσμο δύο φορές και στη συνέχεια ανατίναξαν το κτίριο, το οποίο ήταν το ψηλότερο στην πόλη.

Η έκρηξη του τηλεοπτικού πύργου στο Αικατερινούπολη. ΒΙΝΤΕΟ

 

Το βίντεο που δημοσιεύτηκε δείχνει πώς γίνονται πολλές εκρήξεις στην κατασκευή σε ύψος 70 μέτρων, μετά τις οποίες ο πύργος κατακάθεται προς τα μέσα και πέφτει εν μέρει πάνω intkbbeeδημιούργησε μαξιλάρι από το έδαφος. Η υπόλοιπη κατασκευή θα αποσυναρμολογηθεί από εκπροσώπους του εργολάβου χρησιμοποιώντας εξοπλισμό εδάφους.

 

«Όλα πήγαν σύμφωνα με το σχέδιο. Αν μιλήσουμε για αυτό που ανησύχησε το κοινό, τότε ο σεισμικός απουσιάζει εντελώς. Στην υπόλοιπη βάση του πύργου - ύψους 25-30 μέτρων - οι εργασίες αποσυναρμολόγησης θα πραγματοποιηθούν στην κανονική λειτουργία εντός του χρονικού πλαισίου που έχει ορίσει ο πελάτης. Δεν θα υπάρξει δεύτερη κατάρρευση», σχολίασε ο Γιούρι Οβτσάροφ, Γενικός Διευθυντής της RVS JSC (ανάδοχος εταιρεία).

Εν τω μεταξύ, όπως έγινε γνωστό στο δημοσίευμα AiF-Ural, αρκετοί άνθρωποι μπήκαν στη ζώνη της υπό όρους καταστροφής, ένας εκ των οποίων τραυματίστηκε στο πόδι από ένα κομμάτι σκυρόδεμα.

 

Όπως αναφέρθηκε, στο χώρο του κατεδαφισμένου πύργου τηλεόρασης, το UMMC θα κατασκευάσει μια πολυλειτουργική αρένα πάγου.

Θυμηθείτε ότι η κατασκευή του πύργου τηλεόρασης ξεκίνησε το 1983, το ύψος του πύργου έπρεπε να είναι 361 μέτρα. Υποτίθεται ότι ολόκληρη η πόλη και η περιοχή του Sverdlovsk θα καλύπτονταν από το τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό σήμα. Η κατασκευή γινόταν ενεργά για αρκετά χρόνια, αλλά το 1991, λόγω διακοπών στη χρηματοδότηση, πάγωσε. Το ύψος του ημιτελούς κτιρίου έφτασε σχεδόν τα 220 μέτρα. Στον πύργο, προτάθηκε η διευθέτηση γραφείων, αθλητικού και επιστημονικού και εκπαιδευτικού κέντρου, ληξιαρχείου, αξιοθέατων, κινηματογράφου, εκθεσιακού χώρου και ακόμη και ναού. Ωστόσο, καμία από τις ιδέες δεν εφαρμόστηκε ποτέ.

Την ίδια ώρα, κάτοικοι της περιοχής διαμαρτυρήθηκαν για την κατεδάφιση του πύργου, αποκαλώντας τον θρύλο της πόλης. Τον Φεβρουάριο, εμφανίστηκε μια αναφορά στην οποία ακτιβιστές ζητούσαν από τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να επηρεάσει αυτή την απόφαση. Στις 22 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα των Ουραλίων η δράση «Ας αγκαλιάσουμε τον τηλεοπτικό μας πύργο» για τη διάσωση του πύργου. Την επόμενη μέρα, τρία άτομα ανέβηκαν στην κατασκευή και ζήτησαν δημοψήφισμα για την κατεδάφισή της.

Ενάμιση μήνα πριν από τις 11 Σεπτεμβρίου, οι δίδυμοι πύργοι ασφαλίστηκαν έναντι τρομοκρατικής επίθεσης για 3,6 δισεκατομμύρια δολάρια! Ατού; Είναι όλα ένα ψέμα από την αρχή μέχρι το τέλος. Ο Ντόναλντ Τραμπ πιστεύει ότι τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου δεν διερευνήθηκαν σωστά και υποσχέθηκε να μάθει τι πραγματικά συνέβη όταν αναλάβει τα καθήκοντά του τον Ιανουάριο, γράφει το yournewswire.com.

ΒΙΝΤΕΟ: Ντόναλντ Τραμπ «Θα χρειάζονταν βόμβες για να καταρριφθεί το WTC» 

Τα σχέδια του Ντόναλντ Τραμπ για τις πρώτες 100 ημέρες της θητείας του συνοφρυώνουν το κατεστημένο σε όλο τον κόσμο. Αλλά από όλα τα θέματα της ατζέντας του, είναι η επανέναρξη της έρευνας της 11ης Σεπτεμβρίου που μπορεί να προκαλέσει πραγματικό σεισμό κάτω από τα πόδια του κατεστημένου. Ο Τραμπ πιστεύει ότι η 11η Σεπτεμβρίου δεν διερευνήθηκε σωστά και σχεδιάζει να φτάσει στο κάτω μέρος της.

«Πρώτα απ' όλα, η έρευνα για την 11η Σεπτεμβρίου είναι σε μεγάλη αταξία και ως εκ τούτου πρέπει να ξανανοίξει», είπε ο Τραμπ.

"Πώς μπορούν δύο αεροπλάνα να καταστρέψουν τρία κτίρια την ίδια μέρα; Δεν βρήκα τίποτα στο έγγραφο 585 σελίδων για το πώς καταστράφηκε το Κτήριο Νο. 7", είπε στους υποστηρικτές του.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει καταφέρει επίσης ένα πλήγμα στον πρώην πρόεδρο Τζορτζ Μπους. Δεν θα υπάρξει συγκάλυψη για χάρη των πρώην προέδρων υπό τον Τραμπ.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι το 2015 στο Λονδίνο, το πτώμα του αξιωματικού της CIA Simon Kotz βρέθηκε στο διαμέρισμά του στην πόλη. Ήταν αυτός που έκανε μια συγκλονιστική δήλωση πριν από δύο μήνες ότι η τραγωδία της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, στην οποία έχασαν τη ζωή τους περίπου τρεις χιλιάδες άνθρωποι, ήταν μια μεγαλειώδης ειδική επιχείρηση.

Και έχει αδιάσειστα στοιχεία αυτού του εγκλήματος. Τον Σεπτέμβριο του 2015, ο Κοτζ επρόκειτο να εκδώσει έγγραφα που έριχναν φως σε αυτή την τραγωδία, αλλά στις 3 Σεπτεμβρίου βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του.

Δεν είναι η πρώτη μυστηριώδης δολοφονία ερευνητών της τραγωδίας του Σεπτεμβρίου. Έτσι, στις 13 Απριλίου 2014, ο Αμερικανός συγγραφέας Μάικλ Ράπερτ πυροβολήθηκε, ο οποίος, ενώ μελετούσε έγγραφα για τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, βρήκε περίεργες πληροφορίες ότι η CIA πουλούσε φάρμακα με την υποστήριξη γνωστών εταιρειών πετρελαίου για να χρηματοδοτήσει μυστικές επιχειρήσεις. . Και ένα χρόνο νωρίτερα, το 2013, στην Αγγλία, στο διαμέρισμα του σπιτιού του, βρέθηκε το πτώμα του πράκτορα της εθνικής ασφάλειας Φίλιπ Μάρσαλ μαζί με τα πτώματα των ανήλικων παιδιών του.

Λίγο αργότερα, εμφανίστηκαν στοιχεία που υποδεικνύουν τη συμμετοχή της CIA σε αυτή τη δολοφονία υψηλού προφίλ. Ο Μάρσαλ υποσχέθηκε να δημοσιοποιήσει τεκμηριωμένα στοιχεία ότι η κυβέρνηση Μπους συνεργαζόταν με τις μυστικές υπηρεσίες της Σαουδικής Αραβίας, οι οποίες εκπαίδευαν τους μελλοντικούς δράστες των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου.

Και εδώ είναι μια νέα υψηλού προφίλ δολοφονία του αξιωματικού της CIA Simon Kotz, που βρέθηκε στο Λονδίνο, στο διαμέρισμά του στην πόλη. Οι συνάδελφοί του ισχυρίζονται ότι είχε στην κατοχή του απόρρητες πληροφορίες σχετικά με τη συμμετοχή του Προέδρου Μπους στις αεροπορικές επιθέσεις στους Δίδυμους Πύργους και το Πεντάγωνο. Οι εργασίες για ένα συγκλονιστικό βιβλίο διακόπηκαν από έναν μυστηριώδη φόνο. Και μυστικά υλικά, προσχέδια και χειρόγραφα εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς.

Τι συνέβη στην πραγματικότητα;

Για τι τόσο σημαντικό ήθελε να μιλήσει ο πρώην αξιωματικός της CIA;

Την 1η Αυγούστου 2015, ένα ιδιωτικό τζετ συνετρίβη στο Ηνωμένο Βασίλειο. Κατά τη διάρκεια έκτακτης προσγείωσης, ο πιλότος προσπέρασε τον διάδρομο προσγείωσης.

Το αεροπλάνο κύλησε, έπεσε στο πάρκινγκ και στη συνέχεια εξερράγη. Όπως αποδείχθηκε αργότερα, στο πλοίο επέβαιναν οι πλησιέστεροι συγγενείς. «τρομοκράτης νούμερο ένα» - Οσάμα Μπιν Λάντεν - η θετή του μητέρα, η ετεροθαλής αδελφή και ο σύζυγός της.

Σύμπτωση?

Ατύχημα?

Δεν είναι όμως πάρα πολλά τα τραγικά ατυχήματα;

Γιατί, ακόμη και σήμερα, ολόκληρα δεκατέσσερα χρόνια μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, τα στοιχεία εξαφανίζονται μυστηριωδώς και οι μάρτυρες πεθαίνουν;

Και τι σχέση έχει αυτό με την πρόσφατη συγκλονιστική δήλωση του Αμερικανού βουλευτή Stephen Lynch, ο οποίος κάλεσε την τρέχουσα κυβέρνηση των ΗΠΑ να δημοσιοποιήσει 28 σελίδες από την έρευνα αεροπορικής επίθεσης της 11ης Σεπτεμβρίου;

Ένα ολόκληρο τμήμα δεδομένων ταξινομήθηκε επί προέδρου Τζορτζ Μπους. Στη συνέχεια, η κυβέρνηση των ΗΠΑ το εξήγησε για το συμφέρον της εθνικής ασφάλειας. Ωστόσο, σήμερα διέρρευσαν πληροφορίες ότι απόρρητα υλικά συνδέονται με μυστικές επαφές δύο οικογενειών: του Μπιν Λάντεν και του Τζορτζ Μπους.

Στις 11 Σεπτεμβρίου 2001, δεκαεννέα τρομοκράτες κατέλαβαν τέσσερα αεροπλάνα. Ένα αεροπλάνο κατέπεσε και συνετρίβη στην Πενσυλβάνια. Ένα άλλο Boeing στάλθηκε στο Πεντάγωνο. Δύο ακόμη αεροσκάφη έπεσαν πάνω στους πύργους του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου, μετά την οποία οι πύργοι κατέρρευσαν.

"Τα αεροπλάνα που έπεσαν στους πύργους είναι απλώς ένα στημένο θέαμα. Οι αρχές είχαν ορισμένους λόγους να κάνουν το κοινό να πιστέψει ότι οι πύργοι κατέρρευσαν μόνοι τους. Αν και, είμαι βέβαιος ότι οι πύργοι ήταν ναρκοθετημένοι", εξήγησε ο Ph.D. στη φυσική από το Πανεπιστήμιο του Cambridge John D. Wyndham.

Είναι αξιοπερίεργο ότι στην επίσημη εκδοχή της κυβερνητικής Επιτροπής, που διεξήγαγε την έρευνα των επιθέσεων, δεν λέγεται ούτε λέξη για τον τρίτο πεσμένο ουρανοξύστη. Αλλά ο τρίτος πύργος στον αριθμό 7 ήταν επίσης μέρος του συγκροτήματος του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου. Κανένα αεροπλάνο δεν έπεσε στον πύργο με αριθμό 7, δεν υποβλήθηκε σε τρομοκρατική επίθεση. Ο ουρανοξύστης 47 ορόφων, ο οποίος βασίστηκε σε μεταλλικές κατασκευές που μπορούν να αντέξουν έναν τυφώνα, το τσουνάμι και έναν ισχυρό σεισμό, πήρε σχήμα σαν ένα σπίτι από τραπουλόχαρτα μέσα σε επτά δευτερόλεπτα. Εν τω μεταξύ, οι πυροσβέστες απομακρύνθηκαν λίγες ώρες πριν την κατάρρευσή του γιατί κάποιος κυκλοφόρησε φήμες ότι θα κατέρρεε, αν και, αν κρίνουμε από τις διαθέσιμες φωτογραφίες, η φωτιά ήταν μόνο μερικούς ορόφους και δεν αποτελούσε κίνδυνο για το κτίριο.

"Ο ιδιοκτήτης των ουρανοξυστών έκανε μια δήλωση για τον πύργο νούμερο επτά. Είπε ότι... Το έχω καταγράψει εδώ. Επιτρέψτε μου να ρίξω μια ματιά. Δήλωσε ότι πήραν απόφαση να τραβήξουν το κτίριο και μετά παρακολούθησαν την καταστροφή Τι είναι αυτό που τραβάει το κτίριο; Είναι μια ελεγχόμενη έκρηξη», είπε ο Wyndham.

Ο ιδιοκτήτης των τριών πεσμένων ουρανοξυστών ήταν κάποιος Λάρι Σίλβερσταϊν, σημαντικός παίκτης στην αγορά ακινήτων. Έξι εβδομάδες πριν από τα τραγικά γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου, ο Larry Silverstein θα συνάψει μίσθωση για τους Twin Towers και τον Tower 7. Πολλοί από τους ανταγωνιστές του θα εκπλαγούν από την εξαγορά. Εξάλλου, οι ουρανοξύστες είχαν το παρατσούκλι "λευκοί ελέφαντες" - η συντήρησή τους ήταν μια καταστροφική επιχείρηση. Κάθε χρόνο «έτρωγαν» εκατομμύρια με ένα ρεύμα, νερό, θέρμανση, επισκευή.

Οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες ονειρεύονταν να τα γκρεμίσουν και να χτίσουν στη θέση τους κερδοφόρα κατοικία. Οι αρχές της πόλης, αν και δεν ήταν αντίθετες, δεν επέτρεψαν την καταστροφή κτιρίων. Υπήρχε φόβος ότι η καρκινογόνος σκόνη αμιάντου θα κάλυπτε το Μανχάταν όταν έπεφταν οι πύργοι. Και αυτό θα οδηγήσει στο γεγονός ότι οι απαιτητικοί πολίτες θα αρχίσουν να μηνύουν και να καταστρέφουν τον προϋπολογισμό της πόλης για απλές μηνύσεις για την επιδείνωση της υγείας τους.

Αυτά τα γεγονότα μαρτυρούν ήδη το γεγονός ότι οι ουρανοξύστες του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου ήταν πολύ ενοχλητικοί για κάποιους. Και τότε, σαν σε παραμύθι, εμφανίζεται ο επιχειρηματίας Larry Silverstein, στενά συνδεδεμένος με κυβερνητικούς κύκλους. Είναι έτοιμος να δαπανήσει περισσότερα από τρία δισεκατομμύρια δολάρια για τους πύργους. Καταφέρνει γρήγορα να συνάψει συμβόλαιο για ενενήντα εννέα χρόνια. Και ο Λάρι πετυχαίνει απίστευτη αύξηση στην ασφάλιση. Ταυτόχρονα, ο Λάρι θα έχει χρόνο να πληρώσει μόνο μια σχετικά μικρή δόση για την ενοικίαση κτιρίων, μετά την οποία οι πύργοι του θα καταρρεύσουν.

"Έξι εβδομάδες πριν από τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου, ο Σίλβερσταϊν υπέγραψε σύμβαση μίσθωσης για τρία κτίρια. Μετά έκανε ασφάλιση. Ως αποτέλεσμα μιας τέτοιας συμφωνίας, ο Σίλβερσταϊν κέρδισε περισσότερα από οκτώ δισεκατομμύρια δολάρια από την καταστροφή ουρανοξυστών", είπε ο Γουίνταμ.

Είναι ο Σίλβερσταϊν που θα πει σε μια τηλεοπτική του συνέντευξη (για την οποία τώρα λυπάται βαθύτατα) ότι όταν φλεγόταν το Νούμερο 7, ή το κτίριο των Αδελφών Σολομώντα, πήρε την απόφαση να το «κατεβάσει». Ο κλασικός όρος για την ελεγχόμενη καταστροφή.

Δημοσιογράφοι του CNN ανέφεραν ότι η τρίτη έκρηξη έκανε κομμάτια το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου. Σε περίπου μισή ώρα, δεν θα γίνει ποτέ ξανά αναφορά για εκρήξεις σε καμία αμερικανική είδηση.

"Ναι, τις πρώτες μέρες ακούστηκε ότι "το βάλαμε κάτω" εκεί ή "το κατεβάσαμε", δηλαδή με μια κατευθυνόμενη έκρηξη. Τέτοια σχόλια ακούστηκαν αρχικά", δήλωσε ο Αλεξέι Ντιάσεφ, Διδάκτωρ Τεχνικών και Βιολογικών Επιστημών. .

Το ίδιο το γεγονός ότι το κτίριο με αριθμό 7 κατέρρευσε νωρίς το βράδυ της 11ης Σεπτεμβρίου έδειξε ξεκάθαρα ότι τα τρομοκρατικά αεροπλάνα ήταν περιττά, ότι η καταστροφή των ίδιων δίδυμων πύργων θα είχε συμβεί ούτως ή άλλως. Κάποιος ήθελε απλώς να καταρρεύσουν οι ουρανοξύστες και κατέρρευσαν. Και, πιθανότατα, αυτός ο κάποιος ενημερώθηκε για την αεροπορική επίθεση, για να ρίξει αργότερα όλη την ευθύνη στους τρομοκράτες. Πολλοί ήταν αυτοί που ήθελαν να μετατρέψουν τους ουρανοξύστες σε ένα σωρό από στριφτό σκυρόδεμα. Ο πρώτος σε αυτή τη λίστα, παραδόξως, θα μπορούσε να είναι ο ίδιος ο ιδιοκτήτης των κτιρίων.

«Τα κτίρια μπορεί να είχαν ναρκοθετηθεί. Υπάρχουν στοιχεία ότι λίγες εβδομάδες πριν από τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου στη μέση της νύχτας -ήταν περίπου τρεις το πρωί- φορτηγά έφτασαν μέχρι τα κτίρια. Τότε κάποιος δούλευε στο ασανσέρ άξονες. Τρυπούσαν κάτι εκεί για αρκετές εβδομάδες και όλη τη νύχτα. Αλήθεια, δεν έχω καμία άμεση απόδειξη ότι αυτό συνδέεται με την εξόρυξη ουρανοξυστών», εξέφρασε την άποψή του ο Vindham.

Θεωρητικά, βέβαια, είναι δυνατό να εξορύξουμε πολυώροφα κτίρια με συμβατικά εκρηκτικά και να τα βοηθήσουμε να διαμορφωθούν υπό την κάλυψη μιας σύγκρουσης αεροσκαφών. Αλλά χρειάζεται πολύς χρόνος για να το δουλέψετε. Ειδικά όταν πρόκειται για την κατεδάφιση ενός τόσο τεράστιου συγκροτήματος όπως το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου. Εάν πράγματι πραγματοποιήθηκαν τέτοιες εργασίες, τότε ο Larry Silverstein δεν έχει καμία σχέση με την εξόρυξη ουρανοξυστών. Αφού από άποψη χρόνου αποδεικνύεται ότι άρχισαν να ηγούνται πριν από την άφιξη του Silverstein.

"Αν λάβουμε υπόψη την εκδοχή ότι κάτι είχε φυτευτεί με εκρηκτικά, τότε πρέπει να προσέξετε ότι οι προετοιμασίες για αυτό θα μπορούσαν να διαρκέσουν από ένα μήνα έως αρκετούς μήνες. Ο Schwarzenegger κόλλησε μια νάρκη εκεί, για παράδειγμα, Claymore М18А1, εξερράγη και ολόκληρη η έπαυλη Δεν είναι καθόλου έτσι», μοιράστηκε την άποψή του ο εκρηκτικός μηχανικός Viktor Averyanov.

Πιστεύεται ότι τα κτίρια του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου εξορύχθηκαν στη δεκαετία του εξήντα, όταν άρχισε η κατασκευή. Γεγονός είναι ότι ο οικοδομικός κώδικας της Νέας Υόρκης δεν επέτρεπε να αρχίσουν να χτίζονται ουρανοξύστες έως ότου ο σχεδιαστής υπέβαλε για έγκριση ένα σχέδιο για την κατεδάφιση του ουρανοξύστη σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης ή λόγω ερειπωμένης κατοικίας.

Οι παραδοσιακές μέθοδοι κατεδάφισης ήταν εφαρμόσιμες μόνο σε παλαιότερα κτίρια. Όμως οι δίδυμοι πύργοι ήταν μια νέα εποικοδομητική λύση. Κανείς δεν ήξερε ακόμη πώς να κατεδαφίσει τέτοιες κατασκευές πλαισίων. Απαιτήθηκε κάτι ουσιαστικά νέο που θα μπορούσε να πείσει τους υπαλλήλους να εκδώσουν οικοδομική άδεια. Και αυτό το κάτι νέο βρέθηκε. Έκτακτη πυρηνική κατεδάφιση. Οχι. Κανείς δεν επρόκειτο να ανατινάξει το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου - ήταν απλώς μια μη τυπική απόφαση να παρακάμψουμε τα γραφειοκρατικά εμπόδια. Και ταυτόχρονα, ήταν απαραίτητο να τοποθετηθεί ένα πυρηνικό φορτίο βαθιά κάτω από το έδαφος, έτσι ώστε τα νέα πολυώροφα κτίρια να βρίσκονται στο επίκεντρο μιας υπό όρους έκρηξης. Δεν είναι τυχαίο που ο τόπος του πρώην Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου ονομάζεται Ground Zero - το μηδενικό σημείο, δηλαδή το επίκεντρο. Και τι σύμπτωση - μόνο σκόνη έμεινε από κτίρια, έπιπλα, ανθρώπους, όπως σε μια πυρηνική έκρηξη.

Όπως και να έχει, στην πραγματικότητα, ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο - χωρίς εξωτερική βοήθεια, οι τρεις πύργοι του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου δεν θα είχαν καταρρεύσει. Και το συμπέρασμα είναι το εξής: ούτε οι επιχειρηματίες ούτε οι αρχές ενδιαφέρθηκαν να σώσουν κτίρια. Σε αυτή την κατάσταση, ήταν ωφέλιμο για όλους να αποδώσουν την τραγωδία στον Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Έτσι, γενικά, οι μακροπρόθεσμες συνέπειες της τραγωδίας στη Νέα Υόρκη στις 11 Σεπτεμβρίου 2001 είναι εντυπωσιακές: το Ιράκ είναι κατεστραμμένο, ο λαός του μισεί τις Ηνωμένες Πολιτείες, φιλοαμερικανοί πολιτικοί έρχονται στην εξουσία στην Τυνησία ως αποτέλεσμα ενός Η βελούδινη αλλά αιματηρή επανάσταση, η επιθετικότητα κατά της Λιβύης προκάλεσε χάος σε αυτήν την άλλοτε ευημερούσα και μια χώρα απαλλαγμένη από την αμερικανική επιρροή, δεκάδες χιλιάδες θύματα της κατοχής του Αφγανιστάν κατέστρεψαν ολοσχερώς τη χώρα. Τώρα η επόμενη στη σειρά είναι η Συρία. Το κακό γεννά περισσότερο κακό. Οι συγγραφείς βρίσκονται στην Ουάσιγκτον.

Το 2007, το κουβανικό ραδιόφωνο μετέδωσε το συγκλονιστικό μήνυμα του Φιντέλ Κάστρο προς τον λαό του. Ο Κουβανός ηγέτης είπε ότι η συγκάλυψη των επιθέσεων του 2001 οφείλεται στην εξαφάνιση εκατοντάδων τόνων ράβδων χρυσού που ήταν αποθηκευμένες στα κελάρια του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου.

Πολλοί θεώρησαν ότι αυτού του είδους η καταγγελία συνδέθηκε με την παραδοσιακή εχθρότητα του Φιντέλ Κάστρο προς την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Ωστόσο, άλλα στοιχεία φάνηκαν να επιβεβαιώνουν τα λόγια του Κουβανού ηγέτη. Να τι έμαθε ο διδάκτορας τεχνικών και βιολογικών επιστημών

Ο Alexey Diashev από τις βασιλικές οικογένειες της Νοτιοανατολικής Ασίας, όταν ανέπτυξε ένα κοινό έργο μαζί τους:

"Αυτές είναι οι βασιλικές οικογένειες, η λεγόμενη Οικογένεια των Δράκων. Πολλές πληροφορίες εμφανίζονται τώρα στον Τύπο για "λευκούς δράκους", "κίτρινους δράκους", μπλε, μπλε, γκρι-καφέ-βυσσινί, μαύρους. Άρα υπάρχουν επτά τέτοιες οικογένειες Κατά τη δημιουργία του Ομοσπονδιακού Αποθεματικού Συστήματος, συμμετέχοντες, ιδρυτές του συλλόγου ήταν μεταξύ άλλων οι αυτοκρατορικές οικογένειες της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Στα χρόνια του Κένεντι, η οικογένεια των Δράκων παρέδωσε άλλη μια μεγάλη παρτίδα χρυσού στην Αμερική. Έτσι, υποστηρίζοντας τα σχέδια του νεαρού Αμερικανού προέδρου, που ήθελε να εκδώσει νέα ομόλογα που δεν ελέγχονταν από την οικογένεια Ρότσιλντ. Ο χρυσός των βασιλικών δυναστειών που μεταφέρθηκε στις ΗΠΑ υπολογίστηκε σε 144 δισεκατομμύρια δολάρια. Το 2000, η ​​Οικογένεια των Δράκων, της οποίας εκείνη τη στιγμή ήταν επικεφαλής η δυναστεία των Φιλιππίνων, ζήτησε να επιστραφεί αυτός ο χρυσός. Τα δικαστήρια έκαναν δεκτό το αίτημα.

Όσον αφορά τον χρυσό, μπορεί να υπάρχουν εντελώς διαφορετικά σενάρια για την εξέλιξη των γεγονότων. Δεν μπορεί να αποκλειστεί ότι απλά δεν υπήρχε χρυσός στα κελάρια. Όποιος γνώριζε για την επερχόμενη τρομοκρατική επίθεση γνώριζε επίσης ότι δεν μπορούσε να γίνει εισαγωγή χρυσού, αλλά για όλα θα μπορούσαν να κατηγορηθούν ο Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Ωστόσο, αν το προσεγγίσετε αντικειμενικά, θα πρέπει να σημειωθεί ότι το οικονομικό μοντέλο των ΗΠΑ, σε γενικές γραμμές, δεν εξαρτιόταν και πολύ από τον χρυσό των βασιλικών οικογενειών. Είναι σίγουρα γνωστό ότι οι χρηματιστηριακές εταιρείες που βρίσκονται στους πύργους διέθεταν πολλά πολύτιμα έγγραφα, ιδίως κρατικά ομόλογα αξίας εκατοντάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αλλά αν η καταστροφή του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου, του Πενταγώνου, τεσσάρων εμπορικών αεροπλάνων και οι θάνατοι σχεδόν 3.000 ανθρώπων θεωρηθούν όχι ως «τρομοκρατική επίθεση», αλλά ως έγκλημα με συγκεκριμένους οικονομικούς στόχους, τότε υπάρχει λογική.

"Το FBI έχει συντάξει μια λίστα με 19 λεγόμενους τρομοκράτες. Αλλά αποδεικνύεται ότι μερικοί από αυτούς είναι ακόμα ζωντανοί. Υπάρχουν ελάχιστα στοιχεία ότι οι τρομοκράτες ήταν πραγματικά στα αεροπλάνα. Είναι επίσης γνωστό ότι τουλάχιστον δύο από τους Οι λεγόμενοι τρομοκράτες ήταν πληροφοριοδότες του FBI για ένα χρόνο πριν από τις επιθέσεις», είπε ο Wyndham.

Αεροπορικές επιδρομές πραγματοποιήθηκαν σε οικονομικούς στόχους: τράπεζες, χρηματιστηριακές εταιρείες, αποθησαυριστές τίτλων, ακόμη και το λογιστήριο του Πενταγώνου. Την ίδια μέρα, 11 Σεπτεμβρίου, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη χώρα. Και για πρώτη φορά στην ιστορία των ΗΠΑ, απαίτησε εξουσίες έκτακτης ανάγκης. Αυτό κατέστησε δυνατή την εξαγορά μυστικών κρατικών ομολόγων για περίπου τριακόσια δισεκατομμύρια δολάρια.

Την ημέρα πριν από την έκρηξη των δίδυμων πύργων, δηλαδή στις 10 Σεπτεμβρίου, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, μετέπειτα Πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, Paul Wolfowitz, θα ανακοινώσει ότι έχουν χαθεί τρισεκατομμύρια δολάρια από τον προϋπολογισμό του Πενταγώνου σε μια άγνωστο τρόπο. Όμως αυτή η ομολογία ξεχάστηκε την επόμενη μέρα. Φαινόταν ήδη ασήμαντο, σε σύγκριση με μια τρομοκρατική επίθεση χωρίς προηγούμενο στην ιστορία, συμπεριλαμβανομένου του αεροπλάνου που έπληξε το Πεντάγωνο, ή μάλλον, σε εκείνο το μέρος του κτιρίου όπου ήταν αποθηκευμένες οι λογιστικές εκθέσεις.

Ως αποτέλεσμα, κανένα ΜΜΕ δεν ανέφερε τα σοκαριστικά οικονομικά νέα από το Πεντάγωνο και το πού πήγαν τα χρήματα των φορολογουμένων παραμένει μυστήριο.

«Βλέπετε, μίλησα και με εκπροσώπους, πρώην υπαλλήλους του Πενταγώνου, έχουν επίσης τεράστιες αμφιβολίες ότι θα μπορούσε να συμβεί αυτό. Ακόμα και αυτοί που υπηρέτησαν εκεί εκείνη την εποχή ήταν στην άλλη πτέρυγα. Αλλά το γεγονός ότι τα χρήματα είχαν φύγει και Τα έγγραφα που επιβεβαιώνουν, θα λέγαμε, τη λεηλασία αυτού του σημαντικού ποσού κεφαλαίων, αυτό επιβεβαιώνεται από πολλούς», ενημερώνει ο Diashev.

Ο οικονομολόγος Μιχαήλ Χαζίν, στην ιστοσελίδα γνωστού περιοδικού, προέβλεψε τις επιθέσεις μια μέρα πριν από τις 11 Σεπτεμβρίου, εξηγώντας την άποψή του με προσιτό και λογικό τρόπο.

"Έγραψα στον ιστότοπο του περιοδικού" Expert "ότι, πιθανότατα, στο εγγύς μέλλον οι Αμερικανοί θα οργανώσουν μερικές μεγάλες τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον τους. Έδωσα ένα ανάλογο με μια τρομοκρατική επίθεση κατά της πρεσβείας, δηλαδή Μου φαινόταν ότι πιθανότατα θα ήταν εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά αυτό, το ξαναλέω, ήταν μια καθαρή αναλογία, και ότι θα κατηγορούσαν για όλα τον Μπιν Λάντεν, επειδή ήταν πολύ δραστήριος τον τελευταίο καιρό, μόλις μερικούς μήνες πριν τις τρομοκρατικές επιθέσεις, ο αμερικανικός Τύπος άρχισε να το «ξεπλένει»», είπε ο οικονομολόγος. Mikhail Khazin.

Η πρόβλεψή του για τρομοκρατικές επιθέσεις βασίστηκε σε μια βαθιά ανάλυση της οικονομικής κατάστασης. Γεγονός είναι ότι μέχρι το έτος 2000 οι πόροι των Ηνωμένων Πολιτειών, που κληρονόμησε η Αμερική μετά τη λεηλασία των πόρων της Σοβιετικής Ένωσης, είχαν εξαντληθεί. Οι ρυθμοί ανάπτυξης μειώνονταν, οι οικονομικές φούσκες άρχισαν να σκάνε, επιπλέον, η απερχόμενη Κλίντον έκανε μια σειρά από παγκόσμια οικονομικά λάθη. Συγκεκριμένα, ακύρωσε πολλούς νόμους που εγκρίθηκαν στα χρόνια της Μεγάλης Ύφεσης, οι οποίοι κατέστησαν δυνατή την αναζωογόνηση της οικονομίας, αν και όχι πάντα με νόμιμα μέσα.

Γεγονός είναι ότι ολόκληρο το οικονομικό μοντέλο των Ηνωμένων Πολιτειών οικοδομήθηκε στη συμφωνία του Μπρέτον Γουντς του 1944, όταν το ΑΕΠ των ΗΠΑ ήταν περισσότερο από το μισό του παγκόσμιου ΑΕΠ. Και η οικονομική πολιτική της Αμερικής στηρίχθηκε στη συνεχή επέκταση της ζώνης του δολαρίου. Κάτω από αυτήν την επιχείρηση, τυπώθηκαν χρήματα. Αλλά μερικές φορές έρχονται στιγμές που δεν υπάρχει που να επεκταθεί. Έρχεται κρίση, λόγω υπεραφθονίας έντυπου χρήματος, δηλαδή εκπομπής. Εάν η έκδοση ανασταλεί, τότε δεν θα υπάρξει κέρδος.

Το φθινόπωρο του 2001, τόσο οι τιμές όσο και η αγοραστική δύναμη του δολαρίου έπεφταν απότομα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η «κερδοσκοπική φούσκα» έμελλε να σκάσει και μόνο έκτακτα γεγονότα ανάλογα με τον πόλεμο θα μπορούσαν να είχαν αποτρέψει μια έκρηξη. Σύμφωνα με τον Μιχαήλ Χαζίν, η τυπική κατάσταση για την Αμερική έχει επαναληφθεί, όταν η οργάνωση μιας μεγάλης πρόκλησης επιτρέπει να της επιρρίπτεται η ευθύνη για την αναπόφευκτη κρίση.

Το κλείσιμο των αμερικανικών χρηματιστηρίων μετά την αεροπορική επίθεση επέτρεψε στην επίσημη Ουάσιγκτον να ανακατευθύνει την πορεία της χρηματοπιστωτικής και οικονομικής κρίσης, η οποία πρόκειται να εισέλθει σε οξύ στάδιο.

Δηλαδή, η αεροπορική επίθεση στους δίδυμους πύργους άνοιξε νέες οικονομικές ευκαιρίες για τις Ηνωμένες Πολιτείες, αφού δικαιολογούσε τη συμπερίληψη ενός νομισματικού τυπογραφείου και την επέκταση του τομέα του δολαρίου της παγκόσμιας οικονομίας, ενόψει της εμφάνισης του ευρώ. Δεν ήταν τυχαίο που ο τότε επικεφαλής της Fed, Άλαν Γκρίνσπαν, έκανε μια άνευ προηγουμένου δήλωση σχετικά με την ετοιμότητά του να παράσχει σε όλες τις τραπεζικές και χρηματοοικονομικές δομές άλλων χωρών το απαραίτητο ποσό μετρητών - φέρεται να αποτρέψει τις ανεπιθύμητες συνέπειες της επίθεσης. στα κτίρια του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου και του Πενταγώνου.

Ως αποτέλεσμα, μετά την 11η Σεπτεμβρίου, η θέση του δολαρίου στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα ενισχύθηκε και η παγκόσμια οικονομία μεταφέρθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ή «περιμένοντας τον πόλεμο οπουδή

ποτε στον κόσμο».

Και φυσικά το «κάρτ μπάνς» για την αντιτρομοκρατική επιχείρηση εναντίον όλου του κόσμου διόρθωσε και βελτίωσε δραστικά τη χρηματοπιστωτική και οικονομική κατάσταση των ΗΠΑ.

ΥΓ: από τα σχόλια στο βίντεο


 

 

 

ΠΗΓΗ