Τέμπη : Περιμένετε δικαιοσύνη με εισαγγέλεα τον Ντογίακο;

By τροκτικο, 8 March, 2023

 

Γράφει το troktico

Έλληνες ξυπνάτε μας δολοφονούν 

 

Πολύ σαφής και ξεκάθαρη ήταν στην τοποθέτησή της η πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου , Παραβιάζει το Σύνταγμα η επιστολή του πρωθυπουργού προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

«Οι δικαστικές αρχές είναι οι μόνες αρμόδιες, σύμφωνα με το Σύνταγμα και το νόμο, για να κρίνουν ποιοί και κατά πόσον ευθύνονται για την τραγωδία των Τεμπών. Η συγκρότηση και ενεργοποίηση οποιασδήποτε επιτροπής και η σύνταξη πορίσματος, για την ίδια αυτή υπόθεση, παραβιάζει το Σύνταγμα και συνιστά καταφανή προσπάθεια επηρεασμού της δικαστικής κρίσης.

Επίσης αποτελεί παραβίαση της Συνταγματικής αρχής της διάκρισης των εξουσιών και η σημερίνη επιστολή- υπόδειξη του Προέδρου της Εκτελεστικής εξουσίας- Πρωθυπουργού προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, για ανάθεση της υπόθεσης σε εφέτη- ανακριτή και για συνέχιση της ποινικής έρευνας, παράλληλα με την έρευνα της διορισθείσας από την Κυβέρνηση επιτροπής εμπειρογνωμόνων, της οποίας το πόρισμα, σύμφωνα με την υπόδειξη της εν λόγω επιστολής, θα καταστεί μέρος της δικογραφίας!!! Οι δικαστικές αρχές οφείλουν να διενεργούν τις κατά τους νόμους απαιτούμενες ενέργειες, ανεξάρτητα από προτροπές και υποδείξεις οποιουδήποτε.» Πηγή ΕΔΩ 

 

Σχέσεις Ντογιάκου – Καραμανλή

Μπορεί ο Ισίδωρος Ντογιάκος να είναι αμερόληπτος στην έρευνά του για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη; Το ερώτημα είναι βέβαια ρητορικό, υπό την έννοια ότι ουδείς μπορεί να απαντήσει, πριν δει την εξέλιξη της διαδικασίας. Όμως τα μέχρι τώρα δεδομένα, δεν είναι ενθαρρυντικά. Ο λόγος; Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός της χώρας, σχετίζεται και με την κυβέρνηση η οποία τον διόρισε στη θέση του εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, όσο όμως και προσωπικά με τον πρώην υπουργό Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, τις παραλείψεις του οποίου οφείλει να διερευνήσει σε βάθος η Δικαιοσύνη. Σε άλλη χώρα κάτι τέτοιο θα θεωρείτο σύγκρουση συμφερόντων και θα ήταν ανεπίτρεπτο. Στην Ελλάδα τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Η σύγκρουση συμφερόντων

Οικογένεια Ντογιάκου και Κώστα Αχ. Καραμανλή γνωρίζονται καλά. Ο υιός Ντογιάκος, είναι δικηγόρος. Πρόκειται για τον Ευάγγελο Ντογιάκο οποίος το 2019 τοποθετήθηκε στο γραφείο του υπουργού Μεταφορών. Ο Ευάγγελος Ντογιάκος είχε προσληφθεί ως μετακλητός στο γραφείο του κυρίου Καραμανλή, ενώ πρόσφατα το όνομά του είδε ξανά το φως της δημοσιότητας, με αφορμή την απόφαση του Αρείου Πάγου για τα funds. Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από το ρεπορτάζ, ο Ευάγγελος Ντιγιάκος εκπροσωπεί ως δικηγόρος ένα από τα funds και μάλιστα ίδιος υπογράφει και κατασχετήρια.

Οι σχέσεις της οικογένειας Ντογιάκου με την οικογένεια Καραμανλή, δεν περιορίζονται όμως σε αυτό. Όπως είναι γνωστό, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και η σύζυγός του Νατάσα Παζαΐτη, έχει παντρέψει τη κόρη του ανώτατου εισαγγελέα. Ο κύριος Καραμανλής, είναι δηλαδή κουμπάρος της επίσης δικηγόρου, κόρης του Ισίδωρου Ντογιάκου, Έυας, με τον δήμαρχο Γλυφάδας Γιώργο Παπανικολάου.  Με άλλα λόγια, ο μεν γιος του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, έχει τουλάχιστον επαγγελματική σχέση με τον πρώην υπουργό Μεταφορών – εκείνον που ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για το πολύνεκρό δυστύχημα στα Τέμπη, αλλά θα είναι κανονικά υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές, η κόρη του, έχει οικογενειακές σχέσεις με τον θείο του παραιτηθέντος υπουργού και πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.

1. Παραβιάζει το σύνταγμα η παρέμβαση του Πρωθυπουργού με επιστολή προς των πρόεδρο του Αρείου Πάγου 

2. Είναι κουμπάροι με την οικογένεια Καραμανλή που εμπλέκεται άμεσα με το δυστύχημα και θα έπρεπε να είναι κατηγορούμενος . 

3. ¨Έχει η οικογένεια Ντογίακου άμεση σχέσει εργασίας με τον Καραμανλή; , Ο υιός Ντογιάκος, είναι δικηγόρος οποίος το 2019 τοποθετήθηκε στο γραφείο του υπουργού Μεταφορών. Αρά έχει άμεση σχέση.

Ο Ισίδωρος Ντογίακος είναι αυτός που καθυστερεί και βάζει εμπόδια στην υπόθεση υποκλοπών , είναι αυτός που έδειχνε τρομερό ζήλο κατά των ανθρώπων που δεν ήθελαν να κάνουν το εμβόλιο της υποταγής  και τους κυνηγούσε , ακόμα και για μία μάσκα . κτλ. 

Ο υπέρ εργολάβος εισαγγελέας διορισμένος από την σημερινή κυβέρνηση πρόεδρος του Αρείου Πάγου .

 

Δύστυχος έρχονται κι αλλά " δυστυχήματα " πολύ χειρότερα ΑΝ δεν ξυπνήσουμε .

 

Έλληνες ξυπνάτε μας δολοφονούν