Τέμπη: τρομοκρατία ή δυστύχημα ;

By Troktico, 6 March, 2023

 

 

Θα μιλήσουμε με την αττική διάλεκτο του Λυσία , γιος του Κέφαλου, πλούσιου μετοίκου από τις Συρακούσες, θεωρείται ο πιο προικισμένος από τους ρήτορες . Ο Λυσίας είναι ο πιο αξιόλογος ρήτορας μετά τον Δημοσθένη. Χρησιμοποιεί την αττική διάλεκτο. Το λεξιλόγιό του χαρακτηρίζεται από ακρίβεια, δεν περιέχει υπερβολές και μεταφορικές έννοιες.

Μόλις έγινε το δυστύχημα θα έπρεπε άμεσα στην επόμενη ώρα να είχε ενεργοποιηθεί η επιτροπή διερεύνησης ατυχημάτων , η οποία έχει θεσμοθετηθεί αλλά δεν υπάρχει .

 Η Επιτροπή θα έπρεπε να προΐσταται όλων των ερευνών και θα έπρεπε από την πρώτη στιγμή να είχε ενεργοποιηθεί το πρωτόκολλο το οποίο περιλαμβάνει την διερεύνηση όλων των παραμέτρων κίνησης – ασφάλειας και να είχε μαντρώσει όλους του υπεύθυνους είτε ασχολούνταν με την κίνηση είτε με την ασφάλεια των Σιδηροδρόμων .

Δυστυχώς τίποτα από όλα αυτά δεν έχουμε δει και ούτε πρόκειται να δούμε διότι όλες οι ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι τώρα είναι οι παρακάτω .

α. Δήλωση πρωθυπουργού ότι πρόκειται για Ανθρώπινο λάθος δηλ. ότι φταίει μόνο ο Σταθμάρχης και όλοι οι υπόλοιποι είναι αθώοι .

β. Βλέπουμε προκειμένου να αποφύγει η Πολιτική Εξουσία την οργή του Λαού αποπέμπει ( διότι αυτή είναι η αλήθεια ) τον Υπουργό και απολύει τις ηγεσίες του ΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενώ θα έπρεπε άμεσα όλες αυτές οι ηγεσίες να βρεθούν στην δαμόκλεια σπάθη της Δικαιοσύνης .

γ. Βγαίνει μετά από μέρες ο Πρωθυπουργός και λέει ότι λόγια τάχα μου παρηγοριάς αλλά στην ουσία αυτό ήταν Επικοινωνιακή Διαχείριση .

δ. Είδαμε να κατεβαίνει ο κόσμος στους δρόμους και μόλις είδε το ΒΡΩΜΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ότι παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις αμόλησε τους Γνωστούς Αγνώστους έτσι ώστε να υπάρχει αντίδραση από την Αστυνομία και να διαλυθούν οι συγκεντρώσεις .

ε. Έχουν βγει όλες αυτές τις ημέρες έγγραφα , έχουν γίνει δηλώσεις για όλα τα κακώς κείμενα είδαμε καμία απάντηση από τους υπεύθυνους ?

 

 

Είναι ατύχημα γιατί : 

  1.     Ο επιθεωρητής του ΟΣΕ και προϊστάμενος του σταθμάρχη Λάρισας βρέθηκε να έχει πάρει έναν μηνά αναρρωτική ακριβώς με το που έγινε το έγκλημα, ο δε ιατρός που του την έγραψε δεν τον εξέτασε καν…τον δε γιατρό τον παρακάλεσε να του την δώσει κάποιος…ο παπιος μάλλον, ο δε σταθμάρχης τοποθετήθηκε σε αυτή την θέση αν και δεν επιτρεπόταν λόγω ηλικίας από τον νομό αλλά και αυτόν τον τοποθέτησαν εκεί με παράκληση κομματικού….παπιου……

 

  1.  2  Ο σταθμάρχης έκανε λάθος γιατί είναι πολιτικό βύσμα του παπιου… Έκανε λάθος γιατί είναι ανίκανος λόγο ηλικίας …. Έκανε λάθος γιατί διασκέδαζε ….  Έκανε λάθος γιατί τα είχε πιεί ….. Δεν ήταν στη θέση του…. Έκανε λάθος γιατί είχε κοπή το καλώδιο … ΄Έκανε λάθος λόγο απειρίας …  Έκανε λάθος γιατί ήταν η κακία στιγμή …

 

  1. 3.  Έγινε λάθος γιατί δεν υπήρχαν συστήματα ασφαλείας …. Έγινε λάθος γιατί δεν υπήρχαν σήματα… Έγινε λάθος γιατί φταίνε οι κλέφτες που κλέβουν μέταλλα και καλώδια… Έγινε λάθος γιατί φάγανε 27 δις ευρώ από το 2000 όλες οι κυβερνήσεις που πέρασαν …  

 

Είναι τρομοκρατικό χτύπημα η σαμποτάζ  γιατί: 

  1.     Η   έκρηξη , στο βίντεο της σύγκρουσης από κάμερα ασφαλείας που τοποθετήθηκε ένα μήνα , όλος τυχαίος , πριν το θανατηφόρο συμβάν , βλέπουμε, κλάσματα του δευτερολέπτου πριν την επαφή τον δύο τρένων ,  το λεγόμενο μαγνητικό πεδίο που μοιάζει σαν αστραπή . Μόλις εμφανίζεται η λάμψη του μαγνητικού πεδίου γίνετε σχεδόν αμέσως η έκρηξη . Σαν να ενεργοποιεί ο πυροκροτητής την έκρηξη η οποία προκαλεί μία δεύτερη  αμέσως μετά  την πρώτη με πορτοκαλί χρώμα . Συνήθως σε σύγκρουση οχημάτων μία σπίθα βρίσκοντας καύσιμη ύλη ( λάδι , πετρέλαιο , βενζίνη , καλώδια ) προκαλεί φωτιά η οποία μπορεί να οδηγήσει σε έκρηξη αν υπάρχει το κατάλληλο εκρηκτικό υλικό .

  2.     Ο στρατός γιατί ήταν σε πολιτικό δυστύχημα ; Ποιος των ειδοποίησε ; Να ξεκαθαρίσουμε ότι ο στρατός δεν ανακατεύεται στο εσωτερικό της χώρας , εκτός και αν δεχτεί απειλεί η δολιοφθορά από Τρίτη χώρα .  Η ζητηθεί από την πολιτική  ηγεσία η εισαγγελική αρχή .

  3.     Η μηχανή και κάποια άλλα κομμάτια του τρένου εξαφανίστηκαν μόλις εμφανίστηκε ο στρατός , η αντιτρομοκρατική και το ειδικό τμήμα ανάλυσης της αστυνομίας ( CSI ). Φυσικά ,  και είναι λογικό πρέπει να πάνε για ανάλυση για να εξακριβωθεί το αίτιο ή τα αίτια της τραγωδίας εμείς δεν θα μάθουμε τι θα βρούνε ,  γιατί δεν πρέπει να μας πούνε σ εμάς αλλά στους αρμόδιους εισαγγελείς και το ανακριτικό τμήμα  που ανέλαβε .  
  4.     Ήταν , θυσία ,  ο Άρης Πορτοσάλτε μίλησε για θυσία ανθρώπων στο βωμό πιανού ;;; ΕΔΩ

 

 

Αν η έκρηξη που είδαμε στο βίντεο γινόταν 30 δεύτερα πριν ή 100 μέτρα πριν δηλαδή μέσα στο τούνελ  τότε θα είχαμε 300+ νεκρούς , θα είχε κατάρρευση η σήραγγα , θα είχε πέσει μέρος του δρόμου . Η Ελλάδα θα είχε κοπεί στην μέση , εμπόριο συγκοινωνίες τέλος . Πολιτική κρίση , πτώση κυβέρνησης , εξεγέρσεις απλών πολιτών ή και μεταναστών , μειώσει του ΑΕΠ , ταραχές , θα αναλάμβανε οικουμενική κυβέρνηση μέχρι να γίνουν οι εκλογές και να βρεθεί κυβέρνηση  κτλ .

 

Τρομοκρατική ενεργεία , σαμποτάζ ή δυστύχημα !!!!