Tι είναι η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ;

By Troktico, 19 February, 2023

Ανεπίσημη ετήσια σύναξη 120-130 προσωπικοτήτων από τον κόσμο των επιχειρήσεων, της πολιτικής και των ΜΜΕ. Η ελιτίστικη αυτή ομάδα συνεδριάζει κάθε χρόνο μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, γεγονός που δίνει τροφή και υλικό στους λάτρεις της συνωμοσιολογίας.

Η πρώτη συνάντηση της Λέσχης έγινε από τις 29 έως τις 31 Μαΐου 1954 στο απόμερο ξενοδοχείο «Μπίλντερμπεργκ» κοντά στο Άρνεμ της Ολλανδίας, εξ ου και το όνομά της. Η πρωτοβουλία ανήκε σε ομάδα προσωπικοτήτων με επικεφαλής τον εξόριστο πολωνό πολιτικό επιστήμονα Γιόζεφ Ρέτινγκερ και τον βέλγο πρίγκηπα Βερνάρδο, που ανησυχούσαν για την αύξηση του Αντιαμερικανισμού και της επιρροής της Σοβιετικής Ένωσης στη Δυτική Ευρώπη. Πρότειναν μια διεθνή συνδιάσκεψη, που θα έφερνε κοντά Αμερικανούς και Ευρωπαίους, με στόχο την αλληλοκατανόηση των δύο πλευρών.

Η επιτυχία της πρώτης συνάντησης ώθησε τους διοργανωτές της να της προσδώσουν ετήσιο χαρακτήρα και να δημιουργήσουν μία μόνιμη Επιτροπή στο Λάιντεν της Ολλανδίας με συντονιστικό ρόλο. Πρώτος πρόεδρος ανέλαβε ο πρίγκηπας Βερνάρδος και μόνιμος γραμματέας ο Ρέτινγκερ. Αποφασίστηκε, επίσης, οι συνεδριάσεις της Λέσχης να γίνονται κάθε χρόνο σε διαφορετική χώρα της Ευρώπης ή της Βορείου Αμερικής. Στην Ελλάδα φιλοξενήθηκε το 1993, από τις 22 έως τις 25 Απριλίου, στο συγκρότημα «Ναυσικά» του Αστέρα της Βουλιαγμένης. Την οικονομική βιωσιμότητα της Λέσχης ανέλαβαν με τις συνεισφορές τους μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες.

Η λίστα των καλεσμένων σχεδιάστηκε με τέτοιο τρόπο, ώστε να περιλαμβάνει δύο προσκεκλημένους από κάθε χώρα, ένα συντηρητικό και ένα προοδευτικό. Στους κατ' έτος προσκεκλημένους περιλαμβάνονται κεντρικοί τραπεζίτες, ειδικοί της αμυντικής βιομηχανίας, δημοσιογράφοι και βαρώνοι του Τύπου, υπουργοί, πρωθυπουργοί, εστεμμένοι και χρηματιστές από την Ευρώπη και τη Βόρειο Αμερική.

Οι συναντήσεις οργανώνονται από την οργανωτική επιτροπή με δύο μέλη από κάθε περίπου 18 έθνη. Επίσημες θέσεις, εκτός από αυτή του πρόεδρου, είναι ο Επίτιμος Γενικός Γραμματέας. Δεν υπάρχει άλλου είδους κατηγορία θέσης στους κανόνες της Λέσχης, παρά μόνο ως "μέλη της ομάδας", όμως οι πρώην συμμετέχοντες στις συνεδριάσεις της, λαμβάνουν ετήσιες εκθέσεις των συνεδρίων. Η μόνη κατηγορία θέσης που υπάρχει είναι «μέλος της συντονιστικής επιτροπής.» Επιπροσθέτως η επιτροπή, επίσης υπάρχει μια ξεχωριστή συμβουλευτική ομάδα, αν και τα μέλη πληρούνται.

Ο Ολλανδός οικονομολόγος Ερνστ βαν ντερ Μπόϊγκελ (Ernst van der beugel) έγινε μόνιμος γραμματέας το 1960, μετά το θάνατο του Ρέτινγκερ (Retinger). Ο Πρίγκιπας Βερνάρδος συνέχισε να υπηρετεί ως πρόεδρος των συναντήσεων μέχρι το 1976, το έτος της εμπλοκής του στην υπόθεση της Lockheed. Η θέση του Επίτιμου Αμερικανού Γενικού Γραμματέα κατέχεται διαδοχικά από τον Τζόζεφ Ε. Τζόνσον (Joseph E. Johnson) του Ιδρύματος Carnegie για τη Διεθνή Ειρήνη, τον Ουίλιαμ Μπάντυ (William Bundy) του Πρίνστον, τον Θίοντορ Λ. Έλιοτ τον νεότερο (Theodore L. Eliot, Jr.), πρώην πρέσβη των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν και τον Κασμίρ Α. Γιοστ (Casimir Α. Yost), του Ινστιτούτου για τη μελέτη της διπλωματίας, του πανεπιστημίου Τζώρτζταουν.[7] 

Από την προεδρία της Λέσχης πέρασαν γνωστές προσωπικότητες, όπως οι βρετανοί πολιτικοί Αλεκ Ντάγκλας - Χομ και Λόρδος Κάριγκτον, ο γερμανός πολιτικός Βάλτερ Σέελ και ο επιχειρηματίας Έρικ Ρολ. Σήμερα, της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ προεδρεύει ο βέλγος επιχειρηματίας και πολιτικός, υποκόμης Ετιέν Νταβινιόν, πρώην επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εκπρόσωπος της Λέσχης στην Ελλάδα είναι ο κύπριος επιχειρηματίας Γεώργιος Δαυίδ (3Ε, Coca Cola).

Η μυστικοπάθεια της οργάνωσης και η ελιτίστικη σύνθεσή της δίνουν αφορμές για τη διατύπωση διαφόρων θεωριών. Όπως ότι η Λέσχη:

  • Προωθεί τις καριέρες των πολιτικών εκείνων που συντάσσονται με τα συμφέροντά της, που δεν είναι άλλα από τα συμφέροντα των πολυεθνικών και των υπερμάχων της Παγκοσμιοποίησης. 

  • Προσπαθεί να διαλύσει τα κράτη, συμπεριλαμβανομένων και των ΗΠΑ, με σκοπό τη δημιουργία μιας παγκόσμιας υπερεθνικής δομής στο πρότυπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

  • Λειτουργεί ως Παγκόσμια Κυβέρνηση και η μοίρα του πλανήτη καθορίζεται από τις ετήσιες συνεδριάσεις της.

Αν και τα παλαιότερα χρόνια δεν ανακοινώνονταν οι καλεσμένοι κάθε χρονιάς, στις συνεδριάσεις της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ φαίνεται να έχουν λάβει μέρος από ελληνικής πλευράς:

  • Οι επιχειρηματίες Στέλιος Αργυρός, Γιάννης Κωστόπουλος, Γιώργος Λιβανός, Κώστας Καρράς, Μιχάλης Περατικός και Γιάννης Λύρας. 

  • Οι πολιτικοί Στέφανος Μάνος, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, Γεράσιμος Αρσένης, Ανδρέας Ανδριανόπουλος, Αντώνης Σαμαράς, Θεόδωρος Πάγκαλος, Μιχάλης Παπακωνσταντίνου, Γιώργος Παπανδρέου, Κώστας Καραμανλής, Γιάννος Κρανιδιώτης, Γιώργος Αλογοσκούφης, Άννα Διαμαντοπούλου, Ντόρα Μπακογιάννη, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Τάσος Γιαννίτσης, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρώην πρόεδρος της Κύπρου Γιώργος Βασιλείου. 

  • Οι πανεπιστημιακοί Θάνος Βερέμης, Λουκάς Τσούκαλης, Θεόδωρος Κουλουμπής, Γιάννης Στουρνάρας και Νικηφόρος Διαμαντούρος. 

  • Ο δημοσιογράφος Αλέξης Παπαχελάς. 

Το 2019, η σύναξη της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ έγινε στο Μοντρέ της Ελβετίας από τις 30 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου, με την παρουσία 130 συνέδρων από 23 χώρες. Από ελληνικής πλευράς έλαβαν μέρος η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και νυν υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ο καθηγητής Οικονομικών Γιώργος Παγουλάτος και ο διευθύνων σύμβουλος της τσιμεντοβιομηχανίας ΤΙΤΑΝ, Δημήτρης Παπαλεξόπουλος


Κλαμπ της παγκόσμιας αφρόκρεμας


Η Λέσχη κρατάει μυστικές τις συνομιλίες δίνοντας έτσι τροφή σε κάθε είδους συνομωσιολογία και δίνοντας επιχειρήματα σε όσους ισχυρίζονται ότι οι συμμετέχοντες κρατούν τις τύχες του πλανήτη στα χέρια τους. Βέβαια, είναι το μόνο κλαμπ στον κόσμο που -αν συμμετέχεις- πίνεις τον καφέ σου δίπλα στον Ντέιβιντ Ροκφέλλερ, τον Μπιλ Γκέιτς και τον Χένρι Κίσσινγκερ.

Πρόκειται για ένα από τα πιο ισχυρά κλαμπ του κόσμου αφού συγκεντρώνει την αφρόκρεμα από τις προσωπικότητες όλων των χωρών: πολιτικοί ηγέτες, οικονομικοί παράγοντες, κορυφαία στελέχη τραπεζών, μεγάλοι εκδότες στα μίντια, υπεύθυνοι στρατιωτικών χαρτοφυλακίων, στελέχη μυστικών υπηρεσιών και ορισμένοι επιστήμονες ή πανεπιστημιακοί.

 

Οι τρεις κύκλοι

 

bildeberg david rockefeller4
David Rockefeller

 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες που παραμένουν ασαφείς η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ αποτελείται από τρεις κύκλους:

  • Ο εξωτερικός κύκλος περιλαμβάνει το 80% όσων συμμετέχουν στις συσκέψεις. Τα μέλη αυτού του κύκλου δεν γνωρίζουν παρά ένα μέρος της στρατηγικής και του πραγματικού σκοπού της οργάνωσης.
  • Ο δεύτερος κύκλος είναι πι ο κλειστός, ονομάζεται Steering Committee και αποτελείται από περίπου 35 άτομα, αποκλειστικά ευρωπαίους και αμερικανούς. Αυτοί υποτίθεται ότι γνωρίζουν το 90% των στόχων και της στρατηγικής της Λέσχης.
  • Ο πιό κεντρικός κύκλος της Λέσχης είναι ο τρίτος και ονομάζεται Advisory Committee. Περιλαμβάνει περίπου 10 άτομα και είναι τα μόνα που γνωρίζουν πραγματικά το στόχο της οργάνωσης.


     

Μύθοι για σκοτεινή παγκόσμια διακυβέρνηση


Πολλοί ερευνούν τις δραστηριότητες της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ και υποστηρίζουν ότι πρόκειται για μια σκοτεινή παγκόσμια διακυβέρνηση. Στις συγκεντρώσεις υποτίθεται ότι λαμβάνονται ουσιαστικές στρατηγικές αποφάσεις, έξω από τους δημοκρατικούς θεσμούς. Πολλοί πιστεύουν ότι στη Λέσχη Μπίλντερμπεργκ αποφασίζεται η έναρξη ενός πολέμου, η πορεία μιας οικονομικής κρίσης ή αντίθετα η έναρξη αναπτυξιακής ανόδου μιας χώρας, τα σκαμπανεβάσματα στο χρηματιστήριο, οι εναλλαγές στις κυβερνήσεις των χωρών, οι κοινωνικές πολιτικές. Οι κατευθύνσεις δίνονται από τη Λέσχη και σε αυτές υπακούουν οι G20 ή οι κυβερνήσεις, πιστεύουν πολλοί.



 



 



 


Πηγή: https://www.sansimera.gr/articles/448

Πηγή; https://antexeistinalitheia.gr/ti-eine-h-lesxh-bilderberg/ 

Πηγή

Πηγή