Στείλτε μας τα άρθρα σας στο info@troktico.com

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στις 13/3 ο @AngelosSyrigos στον @LKALARRYTIS , ο πρώτος επιμένει να ισχυρίζεται ότι η πρωτόγνωρη και πολυετής καθυστέρηση της κατάρτισης του θαλάσσιου χωροταξικού σχεδιασμού εκ μέρους της Ελλάδας οφείλεται στις τεχνικές δυσκολίες του εγχειρήματος και στη γραφειοκρατία του ελληνικού δημοσίου και δεν έχουν παίξει κάποιο ρόλο οι παράνομες διεκδικήσεις της Τουρκίας.
Υπενθυμίζουμε όμως ότι η Ελλάδα στις 7 Ιουνίου 2023, απαντώντας στην αιτιολογημένη γνώμη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ανέφερε μεταξύ άλλων ως αιτία της μακρόχρονης αδράνειάς της και τις «γεωπολιτικές συνθήκες που επικρατούν στην Ανατολική Μεσόγειο» (βλ. σημείο 15 της πρόσφατης καταδικαστικής απόφασης του Δικαστηρίου της ΕΕ).
Με άλλα λόγια οι ελληνικές αρχές παραδέχτηκαν σε επίσημο κείμενο προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι οι παράνομες και αναθεωρητικές διεκδικήσεις της Τουρκίας στην περιοχή αποτελούν μια από τις αιτίες της καθυστέρησης υποβολής του θαλάσσιου χωροταξικού σχεδιασμού!
Αλλά και προς επίρρωση του ανωτέρου, κυβερνητική πηγή δήλωσε την περασμένη Κυριακή στο «ΒΗΜΑ» (9/3/25), δηλ. σε χρόνο μεταγενέστερο της καταδικαστικής απόφασης του Δικαστηρίου της ΕΕ, ότι οι βασικοί λόγοι της καθυστέρησης αφορούν στην ευρύτερη γεωπολιτική ανησυχία που έχει να κάνει με την πιθανότητα η Τουρκία να αντιδράσει, όπως συνέβη τον Απρίλιο του 2024, όταν ανακοινώθηκαν τα δύο μεγάλα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο.
ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΔΩ: https://youtube.com/watch?v=FkiNxRmUFeg
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στις 13/3 ο @AngelosSyrigos στον @LKALARRYTIS, ο πρώτος επιμένει να ισχυρίζεται ότι η πρωτόγνωρη και πολυετής καθυστέρηση της κατάρτισης του θαλάσσιου χωροταξικού σχεδιασμού εκ μέρους της Ελλάδας οφείλεται στις τεχνικές δυσκολίες του εγχειρήματος και… pic.twitter.com/tgvwTZIOsu
— Nikodimos Kallinteris (@KNikodimos) March 14, 2025